İYİ Parti'den 4/B sözleşmeli memur ve Toplum Yararına Program çalışanlarına kadro ile EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması

İYİ Parti'den 4/B sözleşmeli memur ve Toplum Yararına Program çalışanlarına kadro ile EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması
Toplum Yararına Program Projesi kapsamında işsizliğe, ekmeksizliğe bir nebze çare olsun diye İŞKUR vasıtasıyla işe alınan vatandaşlarımızın sözleşmeleri bu ayın ortasında yani kışın ortasında sona erecektir. İşsiz ve aşsız kalmalarının önüne geçecek düzenlemeleri hep birlikte yapmayalım mı? Kamu çalışanlarına ek göstergelerini 3600’e çıkarılma sözünü yerine getirmenin kanuni düzenlemelerini gerçekleştirerek bu mutluluğu hep birlikte paylaşmayalım mı? 4/B’li sözleşmeli personelin çilesine, korkulu rüyasına h

Emeklilerin maaşını en az asgari ücret tutarına çıkarmanın çarelerini aramayalım mı? Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın aldıkları ücret kira, ulaşım ve zorunlu gıda masraflarına dahi yetmemektedir. Çocukların okul ihtiyaçlarını, giyimlerini karşılamakta çaresiz kalan bu insanlarımız kendilerine üst baş dahi alamamaktadırlar. Çocuklarının yanında çaresiz ve boynu bükük babalar zaman zaman çareyi canlarından vazgeçmekte görmektedirler. Bunun önüne geçmenin yollarını bu Mecliste hep birlikte aramayalım mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar

Aldığı ücret yetmediği için erken yaşta emekli olup tekrar çalışarak üç kuruş emekli maaşının üstüne birkaç kuruş daha koyarak çocuklarını daha güzel yarınlara hazırlamak hayal ve sevdasında olan erken yaşta emekliliğe takılanların derdine hep birlikte derman olmayalım mı?

AK PARTİ’nin söz verdiği hâlde yüzde 70 gibi uydurma sebeplerle kadroya geçirmediği kamuda çalışan aşçılar, bilgi işlemciler, şoförler ve diğer taşeron işçilerin her gün kadroya geçme beklentilerine, kamuda “joker taşeron işçisi” olarak bilinen ve yıllarca bu sıfatla çalışan ancak kanunun öngördüğü 4 Aralıkta görev başında olmadığı için kadroya alınmayan bu garibanların düşlerine, yıllardır ücretli öğretmen olarak görev yapan 5 bin kadro açıldığı hâlde bu kadrolara atanmayan ücretli öğretmenlerimizi kadroya geçirmenin yollarını birlikte araştırmayalım mı?

Toplum Yararına Program Çalışanları

Toplum Yararına Program Projesi kapsamında işsizliğe, ekmeksizliğe bir nebze çare olsun diye İŞKUR vasıtasıyla işe alınan vatandaşlarımızın sözleşmeleri bu ayın ortasında yani kışın ortasında sona erecektir. İşsiz ve aşsız kalmalarının önüne geçecek düzenlemeleri hep birlikte yapmayalım mı?

3600 Ek Gösterge

Tüm siyasi partilerin seçim meydanlarında kamu çalışanlarına ek göstergelerini 3600’e çıkarılma sözünü yerine getirmenin kanuni düzenlemelerini gerçekleştirerek bu mutluluğu hep birlikte paylaşmayalım mı?

Sözleşmeli Memur

Kaderleri belediye başkanının iki dudağı arasında olan belediyelerde ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan 4/B’li sözleşmeli personelin çilesine, korkulu rüyasına hep birlikte son vermeyelim mi? Kanlarıyla bayrağımıza renk, canlarıyla vatanımıza hayat veren, gençliğini, sevdasını, hayal ve düşlerini, tüm varlığını vatana adayan, günümüzün azapları olan uzman çavuş ve uzman onbaşılara kadro verilmesinin onurunu hep birlikte paylaşmayalım mı? Staj yapan gençlerimizin emeklerinin sömürülmemesi adına staj süresince ücret ödenmesi için gerekli düzenlemeyi hep birlikte yapmayalım mı? Binlerce vatandaşımızın çıraklık eğitimi okullarında geçen çıraklık sürelerinin sigortalılık süresinden sayılması için birlikte çalışma yapmayalım mı? 

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum