İYİ Parti'den CTE personeline emniyet hizmetleri sınıfı talebi

İYİ Parti'den CTE personeline emniyet hizmetleri sınıfı talebi
Mesleki olarak zor şartlarda görev yapan personellerin emniyet hizmetleri sınıfında olması gerekiyorken yıllardır bu personeller genel idare hizmetleri sınıfında olup masabaşı çalışan bir memurla aynı haklara sahip olması yerine getirdiği görevin doğasıyla ters düşmektedir. İnfaz koruma memurlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirmelerin bir an önce yapılmasını istiyor ve yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

İYİ PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ ZEKİ HAKAN SIDALI'NIN İKM PERSONELİ HAKKINDAKİ TBMM KONUŞMASI 

Sayın milletvekilleri, ülkemizde yaşanan Covid-19 salgınından dolayı Adalet Bakanlığı tarafından ani bir kararla ceza infaz kurumu personelleri on beş gün karantina, on beş gün görev döngüsü içerisinde aralıksız çalıştırılıyor. Personellerin ve mahkûmların sağlıkları düşünülerek yapılan bu izolasyon... Görevlilere hiçbir corona virüsü testi yapılmaması ise çok büyük bir hatadır. Onlardan herhangi birinin virüs taşıması insan hayatına yönelik geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. Personellere karantina kapsamında tahsis edilen çoğu barınma yerlerinin gerekli hijyen şartlarını taşımaması nedeniyle izolasyonun amacıyla çelişilerek hastalığın meydana gelmesine davetiye çıkarılmakta. 

Ayrıca, kimi ceza infaz kurumlarında personellerin mahkûmlar gibi cezaevlerinde yatırılacağı ifade edilmektedir. Bu uygulama büyük bir haksızlık olacaktır. Belki de aylar boyunca ailelerinden uzakta tutulacak görevlilerimize yapılan izolasyonun başarıya ulaşabilmesi için acilen tüm ceza infaz koruma memurlarına coronavirüs testi yapılmalıdır.

Buradan bir çağrıda bulunuyorum: Zor şartlarda ve ailelerinden uzakta görev yapan infaz koruma memurlarına, bu süreçte sağlık çalışanlarına yapıldığı gibi, ek mesai ücreti ödeyelim. Böylece hem personellerin hem de bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin mağduriyetlerini bir nebze gidermiş oluruz.

Covid-19 sebebiyle ortaya çıkan sorunların yanında, infaz koruma memurlarının bir de kronik hâle gelmiş sorunları mevcut.

Mesleki olarak zor şartlarda görev yapan personellerin emniyet hizmetleri sınıfında olması gerekiyorken yıllardır bu personeller genel idare hizmetleri sınıfında olup masabaşı çalışan bir memurla aynı haklara sahip olması yerine getirdiği görevin doğasıyla ters düşmektedir. İnfaz koruma memurlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirmelerin bir an önce yapılmasını istiyor ve yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum