Kadrolu Belediye Başkan Yardımcıları Ne Kadar Maaş Alacak? İşte Başkan Yardımcılarının Özlük Hakları ve Atanma Şartları

Kadrolu Belediye Başkan Yardımcıları Ne Kadar Maaş Alacak? İşte Başkan Yardımcılarının Özlük Hakları ve Atanma Şartları
31 Mart 2019 yılı yerel seçimleri bitti. Peki Kadrolu Belediye Başkan Yardımcılarının 2019 yılı net maaşları ne kadar olacak? Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için gerekli şartlar ve özlük hakları neler?

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR. Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde bulunan “belediye başkan yardımcısı” (meclis üyeleri arasından belediye başkan yardımcılığına görevlendirmeler hariç) kadrolarına, genel hükümler çerçevesinde atanmak mümkün olabiliyor.

Hukuki durumları ve hizmet özellikleri itibariyle, belediyeler; Büyükşehir Belediyesi, İl Belediyesi, Büyükşehir İlçe Belediyesi, İlçe Belediyesi ve Belde Belediyesi şeklinde gruplandırılmıştır. Bunlardan, büyükşehir belediyeleri dışındakilerde “Belediye Başkan Yardımcısı” kadro unvanlı personel istihdam edilebiliyor.

Mevcut belirlemelere göre, belediyelerin (büyükşehir belediyeleri hariç) Başkan Yardımcısı kadroları, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kapsamında olup 1 inci derecelidir. Görevde yükselme suretiyle atama yapılan bir kadro olmayan Belediye Başkan Yardımcılığı için belirlenmiş olan ek gösterge ise 3000’dir

Öte yandan, Devlet memuru statüsünde kadrolu başkan yardımcısı istihdamının yanı sıra belediye meclis üyeleri arasından belediye başkan yardımcısı görevlendirmesi de yapılabiliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için gerekli şartlar

Belediye başkan yardımcısı kadrosuna atanacakların;

**İlgili belediyede Devlet memuru olarak çalışıyor olmaları gerekir.

   Ya da başka bir kurumda Devlet memuru olarak çalışıyor olmaları gerekir. Bunların atanmasında, kurumlararası naklen atanma usulüne uyulur.

   Ya da daha öce Devlet memuriyetinde bulunmuş olmaları gerekir. Bunların atanmasında, açıktan atama prosedürüne uyulur.

  Ya da diğer personel kanunlarına tabi olarak çalışmış veya çalışıyor olmaları gerekir. Bunların atanmasında, açıktan atama prosedürüne uyulur.

**Yükseköğrenim mezunu olmaları gerekir.

**Lisans mezunu olanların en az 10 yıl, dört yıldan daha az süreli yükseköğrenim mezunu olanların ise en az 12 yıl hizmetinin bulunması gerekir. 

Hizmet süresinin hesabında; kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir statüde fiilen çalışılan süreler ile Yasama Organı Üyeliğinde, belediye başkanlığında, belediye ve il genel meclisi üyeliğinde, kanunlarla kurulan fonlarda, muvazzaf askerlikte, okul devresi dâhil yedek subaylıkta ve uluslararası kuruluşlarda geçen sürelerin tamamı ile yükseköğrenim gördükten sonra özel kurumlarda veya serbest olarak çalıştıkları sürenin altı yılı geçmemek üzere dörtte üçü dikkate alınır.

Belediye Başkan Yardımcısı (kadrolu) maaşı

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerden sonra belediyelerde başkan yardımcısı kadrosunda (belediye meclisi üyeleri arasından görevlendirilenler hariç) görev almayı düşünen kamu görevlileri ile halen bu kadrolarda görev yapmakta olanlara ve diğer ilgileneceklere bilgi vermesi bakımından;

İl, Büyükşehir İlçe, İlçe ve Belde belediyelerine ait 1.derece Belediye Başkan Yardımcısı kadrosunda görev yapan veya yapacak olanlardan, hizmet süresi en az 25 yıl olup aylık seviyesi 1/4 olan kamu görevlilerinin,

2019 yılının ilk yarısında (%15 gelir vergisi diliminde) alabildikleri/alabilecekleri aylık net maaş miktarının ne kadar olacağı, hazırladığımız aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Kadrolu Belediye Başkan Yardımcısı Maaşı (2019 yılının ilk yarısında)

İlgili Belediye

Nüfusu

D/K

Hizmet Yılı

Aylık Net Maaş

İl Belediyeleri (büyükşehir hariç)

250.000 ve daha fazla

1/4

25

6.750 TL

249.999 - 100.000 arası

1/4

25

6.442 TL

100.000’den az

1/4

25

6.430 TL

Büyükşehir İlçe Belediyeleri

250.000 ve daha fazla

1/4

25

6.688 TL

249.999 - 100.000 arası

1/4

25

6.381 TL

100.000’den az

1/4

25

6.368 TL

Diğer Belediyeler

100.000 ve daha fazla

1/4

25

5.765 TL

100.000’den az

1/4

25

5.753 TL

Kadrolu olmayıp belediye meclis üyeleri arasından belediye başkanı tarafından görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcıları ise, ilgili belediye başkanına verilen ödeneğin 2/3'ünü aşmamak üzere belediye meclisince belirleniyor. 

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.