Kadrolu kadrosuz taşeron işçiler İBB ve tüm belediyelerimizden yeni bir düzenleme ile eşit haklara sahip iyileştirme bekliyor

Kadrolu kadrosuz taşeron işçiler İBB ve tüm belediyelerimizden yeni bir düzenleme ile eşit haklara sahip iyileştirme bekliyor
696 KHK'nın içinde taşeron işçilerin kadro probleminin çözümü noktasında önerilerimiz bizzat tarafımızdan Milletekillerimiz aracılığıyla meclis başkanlığına da sunulmuştur. Bu tüm çözüm önerileri tüm parti görevlileri ile birlikte ortak çalışma yürütülerek mağduriyetin önüne geçmesi açısından önemli bir adım olacaktır. Temennimiz, kamu kurumu ve kuruluşlarında çalışan herkes eşit haklara sahip kadrolu olsun.

KADROLU KADROSUZ TAŞERON İŞÇİLER OLARAK DEVLETİMİZ, İBB VE TÜM BELEDİYELERİMİZDEN YENİ BİR YASA, KANUN DÜZENLEMESİ İLE EŞİT HAKLARA SAHİP IYILEŞTIRMELER BEKLİYORUZ?

ESKİ KADROLU İŞÇİLERİMİZ; Eflasyon farkı var, ilave tediye var, ikramiye 60 gün, çalışma süresiz.
TAŞERONDAN GEÇEN KADROLU İŞÇİLERİMİZ; Eflasyon farkı yok, ilave tediye yok,ikramiye 10 gün, iş garantisi var, çalışma süresi, süresiz. 
TAŞERONDAN GEÇEN GEÇİCİ İŞÇİLERİMİZ; Eflasyon farkı yok, ilave tediye var, ikramiye 10 gün, iş garantisi var, çalışma yılda 5/10 ay.
TAŞERONDAN BELEDİYE İ.Ö.İ.Ş GEÇEN İŞÇİLERİMİZ; Eflasyon farkı yok, ilave tediye yok, ikramiye 10 gün, çalışma süresiz. 
TAŞERON İŞÇİLERİMİZ; Eflasyon farkı yok, ilave tediye yok, ikramiye 10 gün, iş garantisi yok, çalışma süresi belirli süreli. 
KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİ; Eflasyon farkı yok, ilave tediye yok, ikramiye yok, iş garantisi yok, çalışma süresi, garantisiz 1 yıl sözleşmeli.
EN KÖTÜ SİSTEM TYP ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZ; Eflasyon farkı yok, ilave tediye yok, ikramiye yok, iş garantisi yok, çalışma süresi belirsiz 3/6/9 ay.
KADROSUZ BİR KISIM KİT, TYP BİT, HBYS, ASM, 4 ARALIK, JOKERLER İŞÇİLERİMİZ V.S! Eflasyon farkı yok, ilave tediye yok, ikramiye yok, iş garantisi yok, çalışma süresi belirsiz. 09/05/2019

"696 SAYILI KHK" düzenlemesiyle taşerondan kadroya geçen işçilerimiz arasından bir kısmı "KİT, HBYS, ASM, PTT, TYP, BİT özel bütçeli kuruluşlar, %70 kiralık araç şoförleri, sosyal tesis, yemekhane, 4 Aralık Jokerler, karayolları anahtar teslim, bilgi işlem, Alo 170" bir çok işkolu çalışan işçiler kadro düzenlemesinden mahrum bırakıldı. Yaşanan bu sorunun çözümlenmesi açısından daha önceleri bir çok defa meclise gereken önergeler verilmiştir. Meclise verilen önergeler görmezden gelinmemeli. Bunun yanında 696 KHK'nın içinde taşeron işçilerin kadro probleminin çözümü noktasında önerilerimiz bizzat tarafımızdan Milletekillerimiz aracılığıyla meclis başkanlığına da sunulmuştur. Bu tüm çözüm önerileri tüm parti görevlileri ile birlikte ortak çalışma yürütülerek mağduriyetin önüne geçmesi açısından önemli bir adım olacaktır. Temennimiz, kamu kurumu ve kuruluşlarında çalışan herkes eşit haklara sahip kadrolu olsun.

Levent Baş/ Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum