Kadrosuz usta öğreticiler memurluk önergesi Cumhurbaşkanlığa sunuldu

Kadrosuz usta öğreticiler memurluk önergesi Cumhurbaşkanlığa sunuldu
Dershane öğretmenlerine KPSS puanı şartı aranmadan atanma imkânı usta öğretici olarak görev yapan eğitmenlere neden verilmemiştir? Usta öğreticilerin memur olarak atanma şartlarının hakkaniyetli bir şekilde düzeltilmesi konusunda neler yapılmıştır? Halk Eğitim Merkezlerinde çalışmakta geçici veya sözleşmeli usta öğreticilere kadro verilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen yasal düzenleme çalışması var mıdır?

Cumhurbaşkani Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle geçici veya sözleşmeli olarak çalışan usta öğreticilerin memur kadrolarına atanma şartlarına yönelik düzenleme yapılması önerisine ilişkin soru önergesi 19 Temmuz 2019'da TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkani Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasanın 98. ve TBMM içtüzüğünün 96. Maddelerine göre yazılı olarak yanıtlandırmasını dilerim. 15.07. 2019 
Necati TIĞLI Giresun Milletvekili 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde kısmi zamanlı çalışan yaklaşık 58.000 Kadrosuz Usta Öğretici olduğu ifade edilmektedir. 
Usta Öğretici olarak görev yapan çalışanların kamu kurum ve kuruluşlarına kadrolu devlet memuru olarak atanabilmeleri için, Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafından müstereken belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda ÖSYM tarafından yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılmaları gerektiği ifade edilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından memur veya sözleşmeli olarak kabul edilmeyen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da işçi olarak kabul etmediği Kadrosuz Usta Öğreticiler Devlet Memurları Kanununda belirtilen sorumlulukları yerine getirmekle birlikte emeklerinin karşılığı olan sosyal hakların tümünden mahrum kalmaktadır. 

İş güvencesi ve sosyal güvenceleri olmayan, statüsü belirsiz, kıdem tazminatı almayan, işsizlik sigortasından yararlanamayan, ücretleri resmi tatiller, bayramlarda kesintiye uğrayan kadrosuz usta öğreticiler, buna ilave olarak kurumlarında 15-20 yıldır görev yapsalar dahi her an işsiz kalma en görevlerini yürütmeye çalışmaktadır. 

Buna ilişkin olarak: 

1.Bakanlığınıza bağlı Halk Eğitim Merkezleri ve diğer kuruluşlarda ek ders karşılığı ya da geçici, sözleşmeli statüde görev yapan Usta Öğretici sayısı kaçtır? 

2.657 sayılı kanunun tanıdığı haklardan yararlanan ve kadrolu olarak görev yapan Usta Öğretici sayısı kaçtır? 

3.Bu durumun aynı hizmeti yürüten kamu görevlileri arasında iş barışını bozduğunu, eşitsizliğe ve hak mahrumiyetine sebep olduğunu siz de düşünüyor musunuz? 

4.Dershane öğretmenlerine KPSS puanı şartı aranmadan atanma imkânı usta öğretici olarak görev yapan eğitmenlere neden verilmemiştir? Usta öğreticilerin memur olarak atanma şartlarının hakkaniyetli bir şekilde düzeltilmesi konusunda neler yapılmıştır? 

5.Halk Eğitim Merkezlerinde çalışmakta geçici veya sözleşmeli usta öğreticilere kadro verilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen yasal düzenleme çalışması var mıdır? 

6.Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan kadro bekleyen usta öğreticilerin memur kadrolarına atanmalarına yönelik 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması düşünülmekte midir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum