Kadroya geçen sözleşmeliler, Görevde Yükselme Sınavına başvuru yapabilecek mi?

Kadroya geçen sözleşmeliler, Görevde Yükselme Sınavına başvuru yapabilecek mi?
Kadroya geçecek olan sözleşmeli personel açılacak olan görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına başvuru yapabilecek midir?

Kadroya geçen sözleşmeli personel görevde yükselmeye başvuru yapabilecek mi?
Bazı ziyaretçilerimiz kadroya geçiş sürecinin tamamlanmasından hemen sonra görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına girip giremeyeceğini sormaktadır.

Zira kurumsal yönetmelik ve yayımlanan ilanlarda "657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen süre kadar hizmeti bulunmak" şartı yer almaktadır.

- Sözleşmeli süreler kazanılmış hak aylığında değerlendirilecek

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
26 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7433 sayılı Kanun ile sözleşmeli personele kadroya geçiş hakkı verilmiştir. Bu Kanunun 3. maddesinde şu hüküm yer almaktadır.

"Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, ilgili mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet süreleri öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir."

Dolaysıyla, bu maddeye göre sözleşmeli personelin sözleşmeli statüde geçirdiği süreler kazanılmış hak aylığında değerlendirildiği için, 657 sayılı kanunun 68/B maddesinde ifade edilen sürelerin tespitinde de dikkate alınmaktadır.

Alt görevde çalışmış olma şartı nasıl olacak?
Kural olarak, 4/B sözleşmeli personelin çalıştığı pozisyonda geçen sürelerinin alt görev şartı ve sürelerinde değerlendirilmesi mümkün değildir. Ancak, 7433 sayılı Kanun bu kuralın bir istisnasıdır. Bu kanunla kadroya geçirilen personel, daha önce görev yaptığı sözleşmeli pozisyonla aynı unvanlı kadroya atanmışsa, sözleşmeli pozisyonda geçen hizmet süresinin alt görev süresinden sayılması mümkündür.

Gazete Memur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.