Kahveci'den 4/B sözleşmelilere kadro, yardımcı hizmetler sınıfı, tüm memurlara ek gösterge ve ek zam talebi

Kahveci'den 4/B sözleşmelilere kadro, yardımcı hizmetler sınıfı, tüm memurlara ek gösterge ve ek zam talebi
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den, tüm 4/B sözleşmeli memurlara kadro, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına memur kadrosu, tüm memurlara 3600 ek gösterge ve ek zam açıklaması geldi. Kahveci'nin sosyal medya hesabından 'Vekil ebe ya da vekil hemşire vekil imam ne demek?' şeklinde yaptığı açıklamaların tamamı şöyle..

'14 Kasım tarihinde yaptığımız eylemle Sn. Cumhurbaşkanı’na ek zam talebimizi ilettik. Yaşanan ekonomik sorunlar ortada ve kaybeden memur ve emekli. Rakamlar ek zammı zorunlu kılıyor.

Memur maaşının büyük bölümünü gıda ve kiraya harcıyor. Çarşıya Pazar’a yapılan zamlarda geri dönüş olmadı ama memurun kayıpları had safhada. Piyasayada can verecek olan ek zam zaruri bir hal almıştır. Bu zam milli ekonomimizin içinde kalacaktır.

Sözleşmelilere kadro artık ötelenmemeli. Bu insanlar zorda. Aile bütünlükleri parçalanıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Sözleşmeli çalışma asla ama asla doğru değil ve kabul etmek mümkün değildir.

Daha önce sözleşmelilere kadro verildi, yine verilebilir. KPDK toplantısında gündeme getirdik ve bu insanlar kadro almalıdır dedik. Aile bütünlüğü tesis edilmelidir, bu anayasa hükmüdür.

Kamuda onlarca isim altında istihdam modeli var. Bunların hepsi geride bırakılmalıdır. Vekil ebe ya da vekil hemşire vekil imam ne demek? İnsanlar geleceğe endişe içinde bakmamalı ve kadroları tahsis edilmelidir.

Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfından arkadaşlar var. Kendi görevlerini yapamıyorlar başka alanlarda çalıştırılıyorlar. Bu insanlara memur kadrosunu neden vermiyoruz? Bu insanları motive etmek gerek.

Ek gösterge verilmesi konusunda umudumuzu kaybetmiyoruz. Bir an önce bu konuda bir adım atılmalı. Çalışanlar beklentiye sokuldu ve bu beklenti karşılanmalı. Biz sorumlu sendikacılık gereği bir kanun teklifi hazırladık, Sn. Kalaycı bunu TBMM’ye sundu.

Maliyet hesabıyla hareket edilirse ek gösterge çıkmaza girer. Dört meslek grubu değil tüm kamu çalışanları bundan yararlanmalı. Beklentiler boşa çıkarılmamalı

İle alımlarda ve görevde yükselmelerde Liyakat, ehliyet ve hakkaniyet çok önemlidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Sn. Cumhurbaşkanı’na mülakat konusunda rahatsızlığımızı ifade ettim. İnanmıyorum ki, bu konuda gereken adımlar atılacaktır.'

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum