Kamu Çalışanları Platformu 2019 Yerel Seçimler Öncesi Taleplerini Açıkladı

Kamu Çalışanları Platformu 2019 Yerel Seçimler Öncesi Taleplerini Açıkladı
Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Fatih Öksüz, 31 Mart 2019 yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan taleplerini açıkladı.

Sn. Cumhurbaşkanından seçim öncesi müjde bekliyoruz ..! Kamu Çalışanları Platformu olarak emekçi kardeşlerimizin bir çok haklı taleplerini gündeme getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. 2 nisan 2018 tarihinde Taşeron işçilerinin bir kısmı kadroya geçtikten sonra beklentiler daha da artmaya başladı. Özellikle büyük bir beklenti halinde olan ve her gün acaba bize de kadro var mı haberlerini takip eden emekçi kardeşlerimizin sayısı azımsanmayacak noktaya ulaştı. Kurumlarda iş barışı bozuldu ,yan yana çalışan işçilerden biri kadro aldı diğeri alamadı buda çalışma ortamında huzursuzluğa neden olmaya başladı. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi müjde verilmesini beklediğimiz bir çok konu var.

Bunlar şu şekilde ;

1- Taşeron işçilerden personele dayalı olmayan ( %70 yaklaşık işçi maliyetine takılan) ihale türünde çalışan arkadaşlarımız bu kriterin ortadan kaldırılarak kadroya alınması.

2- KİT ‘ler de taşeron işçi olarak çalışan arkadaşlarımızın kadroya alınması için 2 defa kararname yayımlanmasına rağmen henüz resmi bir girişimde bulunulmadı. Bu konuda varsa eksik bir nokta yeni kararname yayımlanarak acilen kadroya geçişlerin başlatılması.

3- Belediye ve İl özel idare şirket işçisi arkadaşlarımızın ilave tediye ödemesi yapılmaması ve maaşlarının zamanın da ödenmemesinden kaynaklı sorunların çözümü için sürekli işçi kadrolarına alınması.

4- Taşerondan Kadroya geçen arkadaşlarımız 2019 Kamu İş Toplu sözleşmesine dahil edilmelidir. Bu mümkün değilse çerçeve sözleşmeye ek madde ilave edilerek Enflasyon farkının ödemesi , yüzde 4 zamların revize edilmesi ,Tayin hakkının verilmesi vb. gibi eksik kalan yönlerin çözüme kavuşturulması.

5- Joker ( Raporlu Yerine Çalışma ) kapsamında 2017 yılı içeresinde herhangi bir tarihte çalışmış olan arkadaşlarımız ve 4 Aralıktan sonra ise girmiş olup kadroya geçiş tarihinde işten çıkartılmış olan arkadaşlarımızın da kadroya alınması.

6- Yargı kararlarının uygulanması noktasında davaları devam eden yada sonuçlanan arkadaşlarımızın da kadroya alınması.

7- Geçici işçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkartılması.

8- TYP ( Toplum Yararına Program ) çalışanı arkadaşlarımızın çalışmaları sürelerinin sürekli hale getirilmesi.

9- Sosyal tesis çalışanları , Pictes ( Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi ) projesinde çalışan arkadaşlarımızın da kadroya alınması.

10- 25.10.2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Okul Servis araçları hizmet yönetmeliği tekrardan revize edilmeli, Okul Servis Araçlarında Çalışan Servis Rehber Personellerinin 25.10.2017 tarihinden önce işe başlayanlardan İlk Öğretim mezunu şartı aranır maddesinin en az İlk Okul mezunu şeklinde düzeltilmeli bu şekilde binlerce işsiz kalan kişilerin işlerine kavuşmasının sağlanmalı. Çalışma yaşamını içerisinde bu taleplerin hızlı şekilde çözüme kavuşturulması 31 Mart yerel seçimleri öncesi büyük bir karşılık bulacaktır. Bu müjdelerin arkadaşlarımız ve aileleri tarafından sevinçle karşılanacağını umuyorum. En yakın zamanda, yerel seçimler öncesi Sn. Cumhurbaşkanının bu konularda müjde vermesini ve bu taleplerin çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

Fatih ÖKSÜZ / Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum