Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan sözleşmeli personeli ilgilendiren karar

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan sözleşmeli personeli ilgilendiren karar
Bilindiği üzere Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları 1 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Kararda sözleşmeli personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin yeni düzenleme de yer aldı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 5. dönem toplu sözleşme kararına göre, sözleşmeli personele artık sürekli görev yolluğu ödenecek.

1 Eylül 2019 tarihli resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun kararına göre, sözleşmeli personel de sürekli görev yolluğu ödenecek. 4/B personelinin özlük haklarının düzenleyen Esaslarda, 2007 yılında yapılan düzenlemeyle, sadece, görev yeri dışına geçici olarak gönderilenlere gündelik ve yol giderleri ödenmesine imkan tanınmıştır. 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede, sürekli görev yolluğu ile ilgili özel bir düzenleme yer aldı.

Sürekli görev yolluğu ne demek?

6245 sayılı Kanunun 9. maddesinde naklen veya geçici görevle başka bir mahale gönderilenlere "Daimi vazife harcırahı" yani sürekli görev yolluğu ödeneceği belirtilmiştir. Bu bağlamda, nakil olan personele verilen harcıraha sürekli görev yolluğu denmektedir.

2020 ve 2021 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede yer alan düzenleme şu şekildedir:

Sözleşmeli personelin sürekli görev yolluğu

Madde 47- (1) 6245 sayılı Harcırah Kanununun sürekli görev yolluğuna ilişkin hükümleri, aynı Kanuna tabi idarelerde ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere, sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden mevzuatı veya sözleşmesi uyarınca sürekli görev yolluğu ödenmeyenler hakkında 5 inci derece kadrolu memur için tespit olunan gündelik tutarı esas alınarak uygulanır.

DEĞERLENDİRME

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararında yer alan bu hükme göre, gerek eş ve sağlık durumu gerekse de isteğe bağlı yapılan tayinlerde sözleşmeli personele, 5. dereceli kadrolu memur esas alınarak, daimi görev harcırahı verilecektir.
Memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.