İşçilere en az yüzde 60 zam talebi! Memur Toplu Sözleşmesi içinde önemli

İşçilere en az yüzde 60 zam talebi! Memur Toplu Sözleşmesi içinde önemli
İyi partili Koncuk, kamu işçilerine en az yüzde 60 zam verilmesini ve bunun Ağustos ayında yapılacak memur toplu sözleşmeleri için önemli olduğunu söyledi

İşte İsmail Koncuk tarafından yapılan işçilere yüzde 60 maaş zammı paylaşımı:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Türk İş Başkanı Sn Ergün Atalay dostumdur. Kendisinin Ankara’da evi dahi yoktur. Dürüstlüğünden asla şüphe duymam. Kamu Çerçeve Sözleşmesi ile ilgili paylaşımlarımdan rahatsızlık duymuş, lütfen duymasın. Şahsı ile ilgili bir olumsuz yaklaşımım asla olmaz. Derdim 700 bin işçidir.

Aslında Türk İş’in %45+15 talebi, yeniden değerleme oranının %122,93 olduğunu, 2 yılda, gerçekte %200-300’ün üzerinde bir alım gücü azalması gerçeğini düşündüğümüzde,  hiç de yüksek değildir. Bu sebeple, gerek taban, aylık gerekse 45+15’den çok fazla taviz verilmemelidir.

Kamu Çerçeve Sözleşmesi, Ağustos ayında yapılacak Memur Toplu Sözleşmesi için de bir örnek teşkil etmesi bakımından önemlidir. Dolayısıyla Türk İş gibi geçmişi büyük başarılarla dolu bir sendikanın, attığı imzanın ne anlama geleceğini bilmesini istemek ve beklemek hakkımızdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.