Kamu Sen'den ek gösterge, sözleşmeli memur, mülakat ve emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması

Kamu Sen'den ek gösterge, sözleşmeli memur, mülakat ve emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Kanal B'de katıldığı bir programda sağlık çalışanlarının sorunlarına, 3600 ek göstergeye, sözleşmeli memur uygulamasına, emeklilikte yaşa takılanlara ve kamuda yönetici atamada ve memur alımlarındaki mülakat uygulamasına dair açıklamalarda bulundu.

3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarını kapsaması gerektiğini belirten Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli memur uygulaması için 'Ailelerin bütünlüğü bizler için önemli, bunu göz ardı edemeyiz' dedi. Başkan Kahveci EYT için ayrıca Meclis'te bu konuda kanun teklifi bulunduğunu ve tüm siyasi partilerle sendikaların bunu desteklemesi halinde TBMM’den hızlı bir şekilde çıkabileceğini belirtti.

3600 EK GÖSTERGE:
3600 ek gösterge bir vaat olarak kalmamalı ve tüm kamu çalışanlarını kapsamalı. Sn. Cumhurbaşkanı’na bu konuyu sordum, yerine getirileceğini ifade etti.

Ek gösterge konusunda sosyal taraflarla diyalog kurulmalı, biz bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 4 meslek gurubu değil tüm kamu çalışanları bu konuya dahil edilmelidir. Aynı zamanda emeklilerimizi de kapsamalıdır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI:
Sağlık Çalışanları için her ay farklı döner sermaye hesaplaması ve ücretinin değiştirilmesi ve bir standarda oturtulması gereklidir.

SÖZLEŞMELİ MEMURLAR:
Sözleşmeliler bizleri yakından takip etsin, topladığımız dilekçelerin takibini yapıyoruz. Her görüşmemizde bu konu gündemimizde. İş güvencesiz bir çalışma modeline tamamen karşıyız.Ailelerin bütünlüğü bizler için önemli, bunu göz ardı edemeyiz.

MÜLAKATLA YÖNETİCİ VE MEMUR ATAMALARI:
Türkiye Kamu-Sen mülakata kökten karşıdır. Sn. Cumhurbaşkanı’na bu görüşlerimi ifade ettim. İnsanların kafalarında mülakat deyince başka şeyler oluşuyor. Bu sistem kalkmalı. Kamuya gerek yönetici atamada gerekse kamu personeli alımlarında mülakatın kesinlikle kaldırılması gerekli aksini düşünenin torpil arayışındadır

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR:
Şu anda bir kanun teklifi bulunmakta ve tüm siyasi partilerle sendikaların bunu desteklemesi halinde TBMM’de hızlı bir şekilde çıkabilecektir. EYT’liler için, en azından bir seferlik bir kanun çıkarılarak gerekli kayıplar sağlanmış olur.

YERLİ ÜRETİM:
Yerli üretime destek verilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Aracımız farkındalık oluşturmak. Yerli ürünlerin vergileri aşağı çekilmeli ve insanımız bu ürünleri kullanmaya teşvik edilmeli. Okullarda yerli malı bilinci yeniden aşılanmalıdır. Birçok ülke yerli üretimi teşvik ediyor, bizde bu yolda ilerlemeliyiz. Kampanyamıza tüm milletimizi destek vermeye davet ediyorum. Biz meselelere milli noktadan bakıyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum