Kamu Sen'den sözleşmeli memur, ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

Kamu Sen'den sözleşmeli memur, ek gösterge ve yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması
Türk Büro-Sen tarafından 06.03.2019 tarihinde Konfederasyonumuz Genel Merkezinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanlarımız ile toplantı düzenlendi. Toplantıya Genel Başkanı Önder Kahveci ve sendikalarımızın Genel Başkanlarının yanısıra MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül de katıldı.

KAHVECİ, 3600 EK GÖSTERGE TEKLİFİMİZ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA

3600 ek gösterge teklifimize de değinen Kahveci, “ sadece 4 gruba ek gösterge verilmesi çalışma barışını zedeler.  Biz Türkiye Kamu-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği, elimizi taşın altına koyduk ve ek göstergelerle ilgili çok güzel bir çalışma hazırladık. Tüm unvanlarda ek göstergenin 800’er puan artırılması ve hiç ek gösterge alamayan yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi ile ilgili çalışmamızı hazırladık. Sayın Mustafa Kalaycı da TBMM’ye kanun teklifi olarak sundu ve şuanda Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekliyor. Bütün siyasi partilerin üzerinde mutabakat sağladığı bir meselenin daha fazla bekletilmesini istemiyoruz. Kamu çalışanları kısa zamanda ek gösterge teklifimiz ile ilgili tüm çalışanları kapsayacak şekilde müjde beklemektedir. Düzenlememiz hayata geçerse memurlar emekli oldukları zaman hem emekli maaşlarında hem de ikramiyelerinde artış olacak.”

KAHVECİ, MEMURUN GERÇEK GÜNDEMİ SAKAL DEĞİL, EK ZAMDIR

Kahveci konuşmasının son bölümünde, “2018 de yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen kesim kamu çalışanları, dar ve sabit gelirliler ve emeklilerdir. 3600 ek gösterge teklifimizin hayata geçirilmesi ile memur ve emeklilerimiz bir miktar rahatlatılabilir. Biz 2018 yılındaki ekonomik kayıplarımızın telafisi ve 2019 yılı memur maaş artışlarının revize edilmesi ile ilgili taleplerimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dilekçe eylemimiz ile ilettik. Enflasyon rakamları bu kadar yüksek iken memurlarımıza yapılan artışlar yetersiz kalmaktadır. 2019 yılı itibariyle geçerli olacak % 4+5’lik zam oranları revize edilmelidir. Bu talebimizi de her platformda dile getiriyoruz.

Yetkili olduğunu söyleyen sendika, memurun ekonomik, özlük ve sosyal hakları dışında her şey ile ilgileniyor. Bizim gündemimiz 3600 ek gösterge, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, Yardımcı Hizmetlilerin Genel İdare Hizmetler Sınıfına geçirilmesi ve ek zam yapılmasıdır. Onların gündemi de kravat takalım mı, sakal uzatalım mı? Sakal bırakınca karnımız mı doyacak, alım gümüz mü artacak? Türkiye Kamu-Sen’in kılık kıyafet ile ilgili duruşu nettir. Belirli bir disiplin olmalıdır. Ancak, mesele baş örtüsü olduğunda da kimsenin söz söyleyemediği dönemlerde başörtüsü serbestisini savunan tek kurumdur.

ERKAN AKÇAY, TÜRKİYE KAMU-SEN, HER ZAMAN HAK VE LİYAKATI SAVUNMUŞTUR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Türkiye Kamu-Sen’in 1992 yılından bu güne geçirdiği sürece yakından şahit oldum. Bu mücadele destansı bir mücadeledir. Kamu sendikacılığı içinde Türkiye Kamu-Sen’in çok özel bir yeri vardır. Önce ülkem ve milletim şiarı, hukuka dayalı bir kamu düzeni için çok kıymetli çalışmalar ortaya koymuştur. Kamu çalışanlarının haklarına yönelik çok önemli çalışmalar hayata geçirilmiştir. Kamuda yaşanan atamalarda ya da terfilerde maalesef partizanca bir anlayış vardır. Bu nokta da Türkiye Kamu-Sen öyle iyi bir noktada durmuştur ki, her zaman hak ve liyakatı savunmuştur.

3600 EK GÖSTERGE KANUN TEKLİFİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ

Akçay, “3600 ek gösterge ve diğer tüm hususlar, gerek seçim beyannamelerimizde gerekse de kanun tekliflerimiz ile her zaman gündemimizdedir. Bunlar bizim taahhüdümüzdür ve her zaman arkasındayız. Bütçeden maliyet gerektiren hususlar olduğunda diğer partiler ile uzlaşma sağlamamız gerekiyor. 3600 ek gösterge konusu sayın Cumhurbaşkanı tarafından da sadece 4 unvan için dile getirilmiş bir konudur. Bizimde bu konuyla ilgili Türkiye Kamu-Sen ile hazırladığımız kanun teklifimiz var. Bu konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

AKÇAY, 657 SAYILI DMK İŞ GÜVENCESİ KORUNARAK YENİDEN DÜZENLENMELİDİR

Akçay, “Yine kamuda çok büyük bir sorun olan 657 sayılı kanunumuz var. Yamalı bohçaya dönmüş durumda olması sebebiyle aslı belli olmamaktadır. Ne kariyer, ne liyakat, ne eşit işe eşit ücret ilkeleri gözetilmiyor. Aynı kurumda aynı masada aynı işi yapan çalışanlar farklı statüde istihdam ediliyorlar. Memurlarımız bu yüzden mutsuz. Kamu hayatında mutlaka bir reforma gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. İş güvencesi korunarak yeni bir personel sistemi getirilmesi gerekmektedir. Biz bu çalışmalarımızın tamamını Türkiye Kamu-Sen ile birlikte yapmaktayız. Kamu çalışanlarımızın ve ülkemizin hayrına olacak tüm çalışmalarımızın takipçisi olamaya devam edeceğiz”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
47 Yorum