Kamu Sen'den tüm kamu çalışanlarına ek gösterge ve sözleşmeli 4/B'ye kadro açıklaması

Kamu Sen'den tüm kamu çalışanlarına ek gösterge ve sözleşmeli 4/B'ye kadro açıklaması
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek gösterge konusunda tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme yapılmalı ve tüm 4/B'li sözleşmelilere artık kadro verilmeli dedi. Başkan Kahveci ayrıca memurlara 2019 yılı için ücret artışı yapılması gerektiğini ifade etti. İşte o açıklamaların tamamı..

'Kamu çalışanlarına verilecek el zam yüzde 20’nin altında olmamalı. Ekonomik gerçekler ortada. İnsanlar artık alışveriş yapmaktan imtina ediyor. Verilecek ek zam piyasaya rahatlatacaktır

Bu Ücret artışıyla memurlar 2019 yılını tamamlayamazlar. Hedef enflasyonun bile altında bir artış yapılacak, bunu kabul edemeyiz. Ekonomik gelişmeler çerçevesinde kamu çalışanlarına bir ücret artışı yapılmalıdır.

14 Kasım’da ülke genelinde yaptığımız eylemle Sn. Cumhurbaşkanı’na bu konuya ilişkin talebimizi içerin bir mektup gönderdik. Biz umutluyuz, bu konuda bir adım atılacağına inancımız tamdır

Enflasyona dayalı ücret politikası geride bırakılmalı kamu çalışanlarına refah payı ve büyümeden pay verilmeli. Maaşları enflasyon karşısında koruyoruz diyemezsiniz çünkü alım gücü her geçen gün düşüyor.

Yetkili konfederasyonun attığı imzaların neticesidir bu yaşananlar. Öngörü sahibi olmak gereklidir imzayı atarken. Enflasyon kadar zam sıfır zam demektir. Biz ek zam diyoruz, yetkili konfederasyondan ses yok. Bunlar kimi temsil ediyor belli değil.

Ek gösterge konusunda artık adım atılmasını bekliyoruz. Dört meslek grubuyla sınırlı değil, tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme yapılmalı ek gösterge konusunda.

Bu konuda Türkiye Kamu-Sen olarak güzel bir çalışma yaptık, bizden başkası yapan olmadı. Bizim bu çalışmamız artık TBMM çatısı altına geldi. Artık gereken yapılmalı ve ek gösterge konusunda yapılacak düzenleme hayata geçirilmeli.

Sözleşmelilere artık kadro verilmeli. Bu arkadaşlarımız ciddi sorunlar yaşıyor. İş güvencesiz her türlü istihdam modeline karşıyız. Bu insanların aile hayatları çok zorda. Parçalanma noktasına geliyorlar. Buna artık seyirci kalınamaz.

Tüm sözleşmelileri kadroya alalım bir daha da böyle bir istihdam şeklini gündemden çıkaralım. Bu insanların seslerine kulak verme zamanı geldi geçiyor. Bu feryatlara Kayıtsız kalamayız.

2019 yılı milletimiz ve devletimiz için hayırlı bir yıl olsun, insanlık kazansın. Doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerinde yaşanan zulümler son bulsun. Acıların son bulduğu bir yıl diliyorum.'

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum