Kamu-Sen'den tüm memurlara ek gösterge, 4/b'ye kadro ve YHS'ye genel idari hizmetleri sınıfı açıklaması

Kamu-Sen'den tüm memurlara ek gösterge, 4/b'ye kadro ve YHS'ye genel idari hizmetleri sınıfı açıklaması
Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsaması gerektiğini , sözleşmeli 4/b ve vekil personele kadro ve yardımcı hizmetler sınıfına bir defaya mahsus genel idari hizmetleri sınıfı verilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Önder Kahveci, Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen teşkilat buluşması, büyük bir coşku içerisinde gerçekleşirken, toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.

Değişen dünya düzeni içerisinde, ülke ve millet olarak seyirci konumunda değil, tarihi yazan konumunda olmanın önemini vurgulayan Genel Başkan,  “İşte Türkiye Kamu-Sen, bu büyük milletin tarihi yaşaması için değil tarihi yazması için mücadele etmektedir” diyerek şu şekilde devam etti; “gündemimizin ilk sırasında daima, kırmızı çizgimiz olan memurluk güvencesinin korunması ve iş güvencesini zayıflatan, iş ilişkilerini esnekleştiren geçici, vekil, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli gibi istihdam biçimlerinin kaldırılması bulunuyor. Bu çerçevede bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin bir kanun teklifi hazırladık ve Meclis’e sunulmasını sağladık. Bu konudaki mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

KAHVECİ: 2017 YILINDA İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞME, MEMUR VE EMEKLİNİN İDAM FERMANI OLMUŞTUR

Kamu çalışanlarının gündeminden düşmeyen sıkıntıların çözümü noktasında da mücadelenin yapıldığının altını çizen Kahveci, yardımcı hizmetler sınıfının bir defaya mahsus genel idari hizmetleri sınıfına geçirilmesi için talepleri içeren mektubum Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini belirtti.  Ek gösterge düzenlemesinin de hayati bir konu olduğunu vurgulayan Genel Başkan, değişikliğin bütün memurları kapsayacak şekilde yapılması için her platformda seslerini yükselttiklerini söyledi. Konuyla ilgili kanun teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda beklediğini açıklayan Kahveci,” Sorunun çözümü noktasında farklı arayışlara girmeye gerek de yoktur. Ek gösterge konusu taleplerimiz çerçevesinde değerlendirmeye alınmalıdır. Konfederasyonumuz, ek gösterge sorununun ifade ettiğimiz biçimde ele alınarak bir an önce çözüme kavuşturulmasını istemekte ve beklemektedir. Bunun dışındaki her uygulama var olan sorunların derinleşmesine ve memnuniyetsizliğin artmasına neden olmaktan öteye gitmeyecektir” şeklinde konuşmasını sürdürdü. Çalışanların üzerinden vergi yükünün azaltılmasının zaruri hale geldiğini belirten Genel Başkan, kamu görevlilerinin gelir vergisi oranının %15 olarak sabitlenmesini istediklerini ifade etti.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
44 Yorum