Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den tüm memurlara 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve yardımcı hizmetlere memurluk açıklaması

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den tüm memurlara 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve yardımcı hizmetlere memurluk açıklaması
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm memurlara 3600 ek gösterge, sözleşmeli 4/b li personele kadro ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına memurluk kadrosuna ilişkin ne dedi?

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl temsilciliği ev sahipliğinde İzmir İstişare toplantısında açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Önder Kahveci, çalışma hayatını yakından ilgilendiren konulara değindi.

GENEL BAŞKAN: EK GÖSTERGE BÜTÜN ÇALIŞANLARI KAPSAYACAK ŞEKİLDE BİR AN ÖNCE ÇIKMALIDIR
Genel İdari Hizmetler sınıfına geçen Mübaşirlerin elde ettiği kazanımın diğer iş kollarında da devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kahveci, Meclis gündemine getirilen ek gösterge hususunda çalışanların beklenti içerisinde olduğuna dikkat çekerek, “kamu kurumlarında liyakat, ehliyet ve hakkaniyet bir an önce tesis edilmelidir” diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Ek gösterge verilmesi konusunda umudumuzu kaybetmiyoruz. Bir an önce bu konuda bir adım atılmalı. Çalışanlar beklentiye sokuldu ve bu beklenti karşılanmalı. İktidarın 3600 ek gösterge sözünün, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kamu görevlilerinin ek göstergeye ilişkin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi için kapsamlı bir kanun teklifi hazırladık. Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı bunu TBMM’ye sundu. Maliyet hesabıyla hareket edilirse ek gösterge çıkmaza girer. Dört meslek grubu değil tüm kamu çalışanları bundan yararlanmalı. Beklentiler boşa çıkarılmamalı. İle alımlarda ve görevde yükselmelerde liyakat, ehliyet ve hakkaniyet çok önemlidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı’na mülakat konusunda rahatsızlığımızı ifade ettim. İnanmıyorum ki, bu konuda gereken adımlar atılacaktır.”

GENEL BAŞKAN: ARTIK SÖZLEŞMELİLERE KADRO MÜJDESİ VERİLMELİDİR
Kamuda faklı statüde çalışanların beklentilerini dile getiren Kahveci,“2018 yılında 4/C’li geçici personelin 4/B’li sözleşmeli statüye, taşeron çalışanlarının ise daimî işçi kadrolarına geçirilmesi kararıyla, çalışma hayatında iş güvencesinin güçlendirilmesi yolunda büyük bir adım atılmış olması nedeniyle mutlu olduk. Mücadelemiz ve arzumuz bütün 4/B’li, 5393 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun gibi farklı mevzuat hükümlerince uygulanan güvencesiz istihdam modellerinin kaldırılması ve tüm personelin iş güvencesine kavuşturulması yolundadır” dedi.

”Sözleşmelilere kadro artık ötelenmemelidir” diyen Kahveci, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bu insanlar zorda. Aile bütünlükleri parçalanıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Sözleşmeli çalışma asla ama asla doğru değil ve bu sistemi kabul etmek mümkün değildir. Daha önce sözleşmelilere kadro verildi, yine verilebilir. KPDK toplantısında bu konuları gündeme getirdik ve “bu insanlar kadro almalıdır” dedik. Aile bütünlüğü tesis edilmelidir, bu anayasa hükmüdür. Kamuda onlarca isim altında istihdam modeli var. Bunların hepsi geride bırakılmalıdır. Vekil ebe ya da vekil hemşire vekil imam ne demek? İnsanlar geleceğe endişe içinde bakmamalı ve kadroları tahsis edilmelidir. Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfından arkadaşlar var. Kendi görevlerini yapamıyorlar başka alanlarda çalıştırılıyorlar. Bu insanlara memur kadrosunu neden vermiyoruz? Bu insanları motive etmek gerek” dedi.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
43 Yorum