Kamu ve Belediyelerde Çalışan Taşeron İşçilerin TBMM'den Beklentisi

Kamu ve Belediyelerde Çalışan Taşeron İşçilerin TBMM'den Beklentisi
Kamu ve Belediyeler de çalışan taşeron işçilerimizin kadro probleminin çözümü noktasında birçok defa önerilerimiz Milletekilleri aracılığıyla meclis başkanlığına sunulmuş bu nokta da ortak bi çalışma yürütülerek kadro mağduriyetinin önüne geçmesi açısından önemli bir adım olacaktır.

KAMU VE BELEDİYELERDE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLER OLARAK TBMM'DEN YASA TEKLİFİ DÜZENLEMESİ İLE EŞİT ÜCRET, EŞİT HAKLARA SAHİP KADRO İYİLEŞTİRMESİ BEKLİYORUZ.

Eski Kadrolu İşçilerimiz; Eflasyon farkı var, İlave tediye var, İkramiye 60 gün, Çalışma süresiz.

Taşerondan Geçen Kadrolu İşçilerimiz ; Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye 10 gün, İş garantisi var, Çalışma süresi, süresiz.

Taşerondan Geçen Geçici İşçilerimiz ; Eflasyon farkı yok, İlave tediye var, İkramiye 10 gün, İş garantisi var, Çalışma yılda 5/10 ay.

Taşerondan Belediye İ.Ö.İ.Ş Geçen İşçilerimiz ; Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye 10 gün, Çalışma süresi süresiz. 

KAMU VE BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERİMİZE

Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye 10 gün, İş garantisi yok, Çalışma süresi belirli süreli. 

KAMU VE BELEDİYE KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERE 

Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye yok, İş garantisi yok, Çalışma süresi, garantisiz 1 yıl sözleşmeli.

KAMU VE BELEDİYE TYP İŞÇİLERİMİZE

Eflasyon farkı yok, İlave tediye, İkramiye yok, İş garantisi yok, Çalışma süresi en fazla 9 ay.

KAMU VE BELEDİYE KADROSUZ 696 SAYILI KHK düzenlemesiyle kadroya geçemeyen işçilerimiz; KİT, HBYS, ASM, PTT, TYP, BİT özel bütçeli kuruluşlar, %70 kiralık şoförleri, sosyal tesis, yemekhane, 4 Aralık Jokerler, karayolları, bilgi işlem, Alo 170" bir çok işkolu çalışan işçilere 

Eflasyon farkı yok, İlave tediye, İkramiye yok, İş garantisi yok, Çalışma süresi belirsiz.

696 Sayılı KHK'da bir çok işkolun da çalışan işçilerimiz kadro'dan mahrum bırakıldı. Kamu ve Belediyeler de çalışan taşeron işçilerimizin kadro probleminin çözümü noktasında birçok defa önerilerimiz Milletekilleri aracılığıyla meclis başkanlığına sunulmuş bu nokta da ortak bi çalışma yürütülerek kadro mağduriyetinin önüne geçmesi açısından önemli bir adım olacaktır. Temennimiz kamu ve belediyelerde çalışan tüm işçilerimiz eşit ücret, eşit haklara sahip kadrolu olsun. Saygılarımla arz ederim. 

Levent Baş/ Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum