KHK ile kamu ve diğer çalışanlara ilişkin bazı düzenlemeler bekleniyor

KHK ile kamu ve diğer çalışanlara ilişkin bazı düzenlemeler bekleniyor
24 Haziran erken seçimler öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ve bazı kamu çalışanlarına yönelik 3600 ek gösterge müjdesi ile muhalefet karşısında atağa kalkan Hükümet, bu stratejisi ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Ancak kendileri için düzenleme bekleyen kesimler bu kadarla kısıtlı değil. Sitemize ulaşan ve mağduriyetini dile getiren binlerce vatandaşımız aşağıdaki düzenlemelerin seçim bildirgelerinde değil, yakında çıkacak yeni KHK'da yer almasını talep etmektedirler...

24 Haziran erken seçimler öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ve bazı kamu çalışanlarına yönelik 3600 ek gösterge müjdesi ile muhalefet karşısında atağa kalkan Hükümet, bu stratejisi ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Ancak kendileri için düzenleme bekleyen kesimler bu kadarla kısıtlı değil. Sitemize ulaşan ve mağduriyetini dile getiren binlerce vatandaşımız aşağıdaki düzenlemelerin seçim bildirgelerinde değil, yakında çıkacak yeni KHK'da yer almasını talep etmektedirler. İşte seçim öncesi çıkacak yeni KHK'da düzenlenmesi istenilen talepler:

SÖZLEŞMELİ MEMUR STATÜSÜNÜN KALDIRILMASI:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B bendine göre atanan sözleşmeli memurların, kadrolu memurlar ile aynı şartlarda atanmalarına rağmen (KPSS, Sözlü Sınav, güvenlik soruşturması) özlük hakları açısından aralarında onlarca fark bulunmaktadır. Özellikle aile birliğindeki mağduriyet her platformda dile getirilmekte,  deyim yerindeyse çocuklar anne veya babalarından ayrı büyümektedirler.

DEĞERLENDİRME: Kamubiz.com olarak yakında çıkarılacak KHK'nın, seçim öncesi çıkacak olması avantajı kullanılarak 4/B sözleşmeli personele, aşamalı olarak (4+2, 2+2 , 2+1 vs..) kadro ve özellikle aile birliği konusunda mağduriyetlerin giderilmesine yönelik düzenleme getrilebilir. Ayrıca vatan savunmasında canı pahasına görev yapan, TSK personelinin (sözleşmeli er/erbaş, uzman çavuş) tümünün kadroya alınması ve özlük haklarının iyileştirilmesi vicdanları rahatlatacaktır.

FAHRİ VE GEÇİCİ STATÜDE ÇALIŞANLARA KADRO:

Kamu kurum ve kuruluşlarında (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet, PİCTES öğretmenleri vs..) vekil, sözleşmeli, fahri ve geçici statüde çalışanların kadroya alınma talebi gündemden düşmemektedir. İlk olarak sitemizin kamuoyu ile paylaştığı Konya Milletvekli Mustafa Kalaycı'nın 10.05.2018 tarihli TBMM  konuşmasında belirttiği, Hükümetin vekil imam, müezzinler ve fahri Kur'an kursa öğreticilerine yönelik çalışma KHK ile düzenlenebilir.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI ÇALIŞANLARININ GENEL İDARİ HİZMETLERİ SINIFINA GEÇİRİLMESİ:

Kamu kurumlarında çeşitli unvanlarda (teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, mübaşir, terzi, berber,  garson,  bahçıvan,  matbaacı vb.) görev yapan ve sayıları 111.000 olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli, bulundukları sınıftan kaynaklı olarak birçok maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI:

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,son olarak sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği yıpranma payında karar verildiğini ve sağlık çalışanları için '1 yıllık çalışmaya 60 gün yıpranma verilmesi' şeklinde düzenleme yapılacağını açıklamıştı.

DEĞERLENDİRME: Hükümetinde gündeminde olan ve uzun zamandır üzerinde çalışılan bu konunun, yeni KHK ile hayata geçirilmesi mümkündür.

MALİYE VE GELİR İDARESİ ÇALIŞANLARINA UZMANLIK SINAVI:

Maliye Bakanlığında daha önce  (ikisi 2010 yılında olmak üzere) toplam 5 defa kurum içi uzmanlık sınavı açılmış ve Gelir İdaresi Başkanlığı personeline yönelik olarak yapılan bu sınavlar neticesinde, Kurumda çeşitli unvanlarda görev yapan toplam 15.620 kişinin Gelir Uzmanı kadrolarına atanması sağlanmıştı.
Bakanlık bünyesinde çalışan yaklaşık 7000-7500 kişi kurumiçi gelir uzmanlık kadrosu beklemekte, yıllardır aynı masada  aynı işi yaptıkları sorumlulukları dahi aynı olan bu çalışanların mağduriyetinin giderilmesi beklenmektedir

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETİ:

Bilindiği üzere 08 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran vatandaşlarımız, yaş şartı nedeniyle emekli olamamaktadırlar. Yıllardır mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir düzenleme bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızın iş bulma umut ve isteği azalmakta; işe girmek isteyenlere 'yaşlısın' denilmekte, emekli olalım dediklerinde 'Gençsin' denilmektedir. Bir çıkmazın içinde yaşam mücadelesi veren ve artık emekliliği hak eden YAŞ mağduru vatandaşlarımız bir çözüm beklemektedirler.

BEDELLİ ASKERLİK

İşçisi, memuru, esnafı, işvereni, doktoru, akademisyeni, mühendisi, öğretmeni olsun hiç fark etmiyor, toplumun her kesiminden Bedelli talebi var. Bakaya sayısı bir milyonu aşıyorken, Bedelli askerlik meselesi sadece ‘askerlikten kaçmak’ şeklinde algılanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Editörün Notu: Talep ve önerilerinizi yorum olarak ekleyebilirsiniz

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
78 Yorum