Kıdem tazminatı ve ihbar nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatı ve ihbar nasıl hesaplanır?
Kıdem tazminatı ve ihbar nasıl hesaplanır? Bir işçinin kıdem tazminatı çalıştığı yıl çarpı bir brüt maaş şeklinde hesaplanıyor. İhbar hesaplama ise biraz daha karışık. Sözleşmesi 6 ay olan işçi 2 haftalık ücretini ihbar olarak alır.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?
Kıdem tazminatı hesaplama da merak edilen bir başka konu başlığını oluşturuyor. Yeni kıdem tazminatı fonu öncesi birçok kişi kıdem tazminatı tutarını hesaplamaya çalışıyor. Bir işçinin kıdem tazminatı çalıştığı yıl çarpı bir brüt maaş şeklinde hesaplanıyor. Basit bir hesap yapacak olursak 5 yıl çalışan bir işçi 5 tl brüt ücret alıyorsa, 25 bin TL kıdem tazminatı alır.

İHBAR NASIL HESAPLANIR?
İhbar hesaplama ise biraz daha karışık. Sözleşmesi 6 ay olan işçi 2 haftalık ücretini ihbar olarak alır. 6 aydan 1 buçuk yıla kadar olan işçi ise 4 haftalık ücretini ihbar olarak almalıdır. 1.5 yıldan üç yıla kadar süren işçi için de 6 hafta üzerinden ihbar alırken, 3 yıldan fazla çalışan işçi için ise 8 haftalık ücret ihbar olarak ödenir. Saygılarımla

Levent Baş/ Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.