Kurumlarına göre şube müdürü ek göstergeleri

Kurumlarına göre şube müdürü ek göstergeleri
Kamuda GİH Sınıfında görev yapan şube müdürü unvanlarındaki devlet memurlarının bazısı 3600 ek gösterge ile emekli olurken bazıları 3000 ve 2200 ek gösterge ile emekli olmaktadır. Bu durum aynı derecedeki şube müdürlerinin aldıkları maaş miktarının farklı olması anlamına gelmektedir.

1.DERECE KADRODAKİ HER ŞUBE MÜDÜRÜNÜN EK GÖSTERGESİ AYNI DEĞİL

Şube Müdürü/Müdür unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının, aylık/kadro dereceleri aynı olsa bile ek göstergeleri farklı olabiliyor.

GİH Sınıfına dahil kadrolarda görev yapan Şube Müdürlerinin/Müdürlerin ek göstergelerinin aynı olmaması, aylık/kadro seviyeleri ve hizmet süreleri aynı olsa bile aynı derecede aldıkları maaş miktarının da aynı olmaması anlamına geliyor.

Ek göstergeleri farklı olabiliyor

Meslekleriyle ilgili hizmet sınıflarına (TH, SH, MİAH, DH, EÖH, EH veya AH) ait kadrolarda görev yaparken, kurumlarında veya başka kurumlarda GİH Sınıfı kapsamındaki ilk dört dereceli Şube Müdürü/Müdür kadrolarına atananlar hakkında, (atandıkları kadro derecesi için geçerli olan ek göstergeden düşük olmamak kaydıyla) meslekleriyle ilgili kadrolarda kazanılmış hak aylıkları itibariyle alabilecekleri ek göstergeler uygulanıyor.

Bu uygulama, 1.derece Şube Müdürü/Müdür kadrosunda 2200 ek gösterge uygulanması gereken personelden bazıları hakkında 3000 veya 3600 ek gösterge uygulanması sonucunu doğuruyor.

Şube Müdürü / Müdür kadrosunda olanların ek göstergesi

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 1.derece Şube Müdürü kadrosunda görev yapanlar hakkında, eğitim durumları ve kariyerleri itibariyle uygulanan ek göstergelerin ne kadar olduğu aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Şube Müdürü / Müdür
(eğitim ve kariyerlerine göre)

Derece

Ek Göstergeleri*

Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bölge Plancısı, Uzman Tabip

1

3600

Veteriner Hekim, Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda bu Tüzüğe göre uzmanlık belgesi alanlar ile aynı dallarda doktora yapmış olanlar

1

3600

Jeolog, Hidrojeolog, Hidrolog, Jeofizikçi, Fizikçi, Matematikçi, Kimyager(TH), İstatistikçi, Jeomorfolog, Teknik Öğretmen

1

3000

Vaiz, Avukat, Öğretmen, Hemşire (mesleki lisans), Polis (yükseköğrenimli), Ekonomist, Yöneylemci, Ekonometrici, diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri

1

3000

Arkeolog

1

2200

Diğerleri (ek göstergesi 2200 olan)

1

2200

 *Şube Müdürü / Müdür unvanlı kadroda 1.derecede 3600 veya 3000 ek göstergeden yararlanabilmek için, ilgili personelin kariyerleri ile ilgili sınıftan ilk dört dereceli kadroya atanmak suretiyle GİH Sınıfına geçmiş olması gerekir.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum