Lise Mezunu Memur, 2 Yıllık Yüksekokul Bitirdiğinde Özlük Hakları Nasıl Değişir?

Lise Mezunu Memur, 2 Yıllık Yüksekokul Bitirdiğinde Özlük Hakları Nasıl Değişir?
Lise veya dengi okul mezunu bir “Memur”, 2 yıllık herhangi bir yüksekokuldan mezun olursa, kadro/derecesi, ek göstergesi ve tazminat gibi özlük haklarında nasıl değişiklikler olmaktadır?.

Lise veya dengi okul mezunu bir “Memur”, 2 yıllık herhangi bir yüksekokuldan mezun olursa, kadro/derecesi, ek göstergesi ve tazminat gibi özlük haklarında nasıl değişiklikler olmaktadır?.

“Memur” unvanlı bir kadroda lise veya dengi okul mezunu olarak görev yapmakta olanlar, 2 yıl süreli yüksekokul bitirdiklerinde, kadro unvanları değişmese bile özlük haklarında bazı değişiklikler olabilmektedir.

Lise veya dengi okul mezunu olarak “Memur” unvanlı bir kadrolarda görev yapan Devlet memurunun, 2 yıl süreli herhangi bir yüksekokuldan mezun olması, kadro unvanı değişmese bile, özlük haklarında bazı değişiklikler olabilmektedir.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı kapsamında “memur” unvanlı bir kadroda lise (veya dengi okul) mezunu olarak görev yaparken 2 yıl süreli herhangi bir yükseköğrenim programından mezun olanların;

**Kazanılmış hak aylık seviyesi

İlgili memur hakkında yapılacak intibak neticesinde, son öğrenim düzeyine göre memuriyete giriş derece/kademesi esas alınarak ve emsalini geçmemek üzere hizmetleri değerlendirilmek suretiyle, kazanılmış hak aylık derece/kademesi yeniden belirlenir.

**Kadro derecesi

Kazanılmış hak aylık derecesinin yükselmesi, ilgilinin bulunduğu  “memur” unvanlı kadronun derecesinin yükselmesi sonucunu da doğurabilir.

**Ek göstergesi

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında olup unvanları itibariyle haklarında ek gösterge belirlenmemiş olanlar hakkında ilk dört derecede ek gösterge uygulanmaktadır. Bu kapsamda, ilgililerin yükseköğrenim mezunu olup olmama durumlarına göre farklı ek göstergeler belirlenmiştir.

Bu itibarla, lise mezunu memurun yükseköğrenim bitirmiş olması, aylık derecesi bakımından ilk dört dereceye ulaştığında yararlanacağı ek göstergelerin de yükselmesi sonucunu doğuracak.

**Ek ödemesi

Kadro unvanı “memur” olanların eğitim durumunun değişmesi, haklarında uygulanan ek ödeme oranında değişiklik yaratmaz. Ancak, eğitim durumundaki değişiklik nedeniyle ilgilinin kazanılmış hak aylık derecesi yükselirse, ulaşmış olduğu yeni derecede memur unvanı için belirlenmiş olan ek ödeme oranından yararlanır. (ek ödeme oranı; 1-2 derecelerde %110, 3-4 derecelerde %100, 5-7 derecelerde %90, diğer derecelerde %85)

**Zam ve tazminat

Kadro unvanı “memur” olanların eğitim durumunun değişmesi, haklarında uygulanan zam puanlarında (yan ödemelerde) ve tazminat oranında değişiklik yaratmaz. Ancak, eğitim durumundaki değişiklik nedeniyle ilgilinin kazanılmış hak aylık derecesi yükselirse, ulaşmış olduğu yeni derecede memur unvanı için belirlenmiş olan tazminat oranından yararlanır. (özel hizmet tazminatı oranı; 1-8 derecelerde %49, diğer derecelerde %48)

memurunyeri.com

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.