Maske satış fiyatı belli oldu

Maske satış fiyatı belli oldu
Maske satışında üst limit ne kadar olacak belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu maske satış izniyle ilgili detaylar belli oldu. Hükümet, uyguladığı politikalar kapsamında maske konusunda fırsatçılık yapanların önünü kesmeyi başardı. Buna göre maskeler eczaneler dışında marketlerde de satılabilecek. Fiyatı en fazla 1 TL olacak. Peki maskeler nerede satılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "maske satışına izin verileceği" açıklamasının ardından medikal sektörü temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı bir araya gelerek detayları belirledi. Maskelerin, eczanelerin yanı sıra marketlerde de satılabilmesi için bir genelge hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak olan düzenlemeye göre, maske satışında üst limit 1 TL olacak.

Satışın başlamasıyla birlikte Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, sıkı denetime başlayacak. Alım gücü olmayanlara maske dağıtımı sürecek. Vatandaş, tavan fiyatın üzerinde satış yapanları ihbar edebilecek.

Bu arada Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, cerrahi ve bez maskelerin sağlık otoritesince belirlenecek tavan fiyatla satılmasının uzun süredir talepleri olduğunu belirterek "Yeni fırsatçılara ve koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için, ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi şart" dedi. Eczanelerden 55 milyona yakın maske dağıtımı yapılmıştı. Şu anda günlük maske üretimi 12 milyona ulaşmış durumda.
Türkiye

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum