Memur olmak isteyen üniversiteli işçiler TBMM gündeminde

Memur olmak isteyen üniversiteli işçiler TBMM gündeminde
Kamu kurumlarında daimi işçi olarak çalışan üniversite mezunu işçiler memurlarla aynı işi yaptıkları hâlde tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük haklardan mahrum olarak çalışmaktadırlar. İşte CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksalın üniveriteli işçilere ilişkin bugünkü TBMM konuşması..

1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal kamuda işçi olarak çalışan üniversite mezunu işçilerin taleplerini Meclis Genel Kurulunda dile getirdi. Üniversiteli işçilerin tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük haklarına değinen CHP vekilinin bugünkü TBMM konuşması şu şekilde:

'Öncelikli olarak emekçinin hakkını alabildiği bir Türkiye dileğiyle herkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Kamu kurumlarında daimi işçi olarak çalışan üniversite mezunu işçiler memurlarla aynı işi yaptıkları hâlde tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük haklardan mahrum olarak çalışmaktadırlar. Çoğunun aile bütünlüğü dahi sağlanamamaktadır. Onlar sadece eşit işe eşit hak talep etmekteler. Kamu maliyesine ekstra bir yük getirmeyen bir düzenlemeyle üniversite mezunu işçilerin yaşadığı bu mağduriyetin, adalete ve liyakate uygun bir şekilde, bir an önce giderilerek memur statüsüne geçirilmeleri gerekmektedir.'

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum