Memur Sen 3600 ek gösterge ve sözleşmeli memur talebini Cumhurbaşkanına sundu

Memur Sen 3600 ek gösterge ve sözleşmeli memur talebini Cumhurbaşkanına sundu
Memurların ek gösterge talebi ve sözleşmeli 4b çalışan personelin sorunları Cumhurbaşkanına sunuldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli memurlar ile ilgili çözüm beklentilerini ve taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı olarak gerçekleşen kabule; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Kudret Önen ile TZOB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun katıldı.

Ziyarette Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da hazır bulunduğu görüşmede, 31 Mart seçimleri dolayısıyla Mart ayında KPDK toplantısının yapılamadığını ve KPDK'da çözüm bekleyen sorunların olduğunu söyleyerek, bunlara ilişkin adım beklediklerini ve bu konular için Bakanlığın özel ilgisinin önemli olduğunu kaydetti. Yalçın, 3600 ek gösterge konusuyla ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çözüm beklentilerini aktardı. Bu yılın çalışma hayatı olarak önemli bir yıl olduğunu aktaran Yalçın, 5 milyon insanı ilgilendiren 5.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Genel Başkan Ali Yalçın ve heyet daha sonra da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı da ziyaret etti.

Ziyarette Yalçın, sözleşmeli personelin sorunlarını aktararak, çözüm beklediklerini, aile bütünlüğünün sağlanması konusunda hassasiyetlerini dile getirdi

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Genel Başkan Önder Kahveci,

“Türkiye-AB KİK Türkiye kanadı olarak bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştük. Görüşme esnasında kamu çalışanlarının merakla beklediği EK GÖSTERGE konusunu gündeme getirerek, tüm çalışanları kapsayacak şekilde bir an önce hayata geçirilmesini bir kez daha yineledim.

Sayın Cumhurbaşkanı, verdiği bu sözü parlamento çalışmaya başladığı anda genel kurula getireceklerini, görüşülecek ilk kanunlardan birisinin ek gösterge konusu olacağını bana ifade etti. Türkiye Kamu-Sen olarak ek gösterge ve diğer bütün konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
30 Yorum