Memur Sen'den 20 maddelik toplu sözleşme teklifi! Sözleşmeli, emekli, zam, KİT'ler, ek gösterge vs. talepleri

Memur Sen'den 20 maddelik toplu sözleşme teklifi! Sözleşmeli, emekli, zam, KİT'ler, ek gösterge vs. talepleri
2019 ve 2020 yılına yönelik toplu sözleşmelerde hükümet ile masaya oturacak yetkili sendika Memur Sen, toplu sözleşme taleplerini açıklamaya devam ediyor. Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurların toplu sözleşme taleplerini açıkladı. Memur-Sen’in 6.Olağan Genel Kurulunda konuşan Yalçın, 2019 yılı toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, sözleşmeli memurların, emeklilerin, KİT personelinin, 3600 ek gösterge bekleyen çalışanların taleplerini sıraladı. İşte Memur Sen'in 20 maddelik toplu sö

Memur-Sen’in 6.Olağan Genel Kurulunda Memur-Sen olarak çatışmadan kazanılabildiğini tüm dünyaya gösterdiklerini söyleyen Genel Başkan Ali Yalçın, sendikal mücadeleye yeni soluk getirerek, saygınlık ve itibar kattıklarını kaydetti. Mali ve sosyal hakların yanı sıra çalışma şartlarını da iyileştirdiğini belirten Yalçın, “Toplu Sözleşme hakkının mimarı Memur-Sen; Kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm üreten, Beklentilerinin karşılanmasını sağlayan hükümler içeren, Demokratik ve sendikal hakların genişlemesine yön veren Toplu sözleşmelerin de mimarı oldu, olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.Tüm bunların yanı sıra ana gündemlerinden de kopmadıklarını söyleyen Yalçın, ana gündemlerinin kamu görevlilerinin sorunları ve talepleri olduğunu belirtti. Yalçın Talepleri Sıraladı; 

1- Sözleşmeli istihdam konusu… Kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı; sözleşmeli istihdam son bulmalı diyoruz. Sözleşmeli istihdam kaldırılıncaya kadar; Mevcut bütün sözleşmeliler arasındaki izin, sosyal hak ve tazminatlar eşitlenmeli. 

2- 3600 ek gösterge, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli; kadro ve derece sınırlamaları kaldırılmalı. 

3- 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyumlu hale getirilmeli. Hem masa, hem de yasa daha adil bir toplu pazarlık düzeneğine kavuşmalı. 

5- Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı, Enflasyon farkı 6 aylık dönemlerde değil, Eşel Mobil sistemine göre verilmeli.”

6- Kamuya personel alım sisteminde karşılaşılan sorunların da artık giderilmesi gerektiğini belirten Yalçın, 

7- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda açılması gerektiğini de sözlerine ekleyerek talepleri sıralamaya devam etti: 

8- Fiili Hizmet Zammının Kapsamı Genişlemeli, 

9- KİT’lerde de sicil uygulamasına son verilmeli; bir defaya mahsus olmak üzere başarı ücreti oranı olan %8 temel ücrete eklenmeli. 

10- KİT’lerde fazla çalışma ücreti ödenmesinde 30 saat sınırlaması kaldırılmalı, fazla çalışmaya karşılık; ücret veya izin kullanılmasına imkan sağlanmalı. 

11- Emekliye ayrılan kamu görevlileri, Aile Yardımı Ödeneği almaya devam etmeli, 

12- Gelir Vergisinde Oran %15’de sabitlenmeli, 

13- Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi Dini Bayram İkramiyesi verilmeli. 

14- Bayramlarda görev yapan personele fazla mesai verilmeli; fazla mesai ücretleri günün şartlarına göre belirlenmeli. 

15- Harcırahlar, günün şartlarına göre yenilenmeli, harcırah ve gündelik gibi haklar bütçe kanunuyla değil toplu sözleşme hükümleriyle belirlenmeli. 

16- Kamu görevlileri il içi veya il dışı hastalık ve tedavilerinde refakatçi oldukları süre izinden sayılmalı. 

17- İzinler iş günü esasına göre verilmeli. 

18- Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli. 

19- Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. 

20- Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı.”

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
110 Yorum