Memur Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve sözleşmeli memur açıklaması

Memur Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve sözleşmeli memur açıklaması
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda Memur-Sen ve Hak-iş birlikteliğinde düzenlenen kutlama Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçiler ve kamu görevlileri, omuz omuza vererek güvenceli istihdam, insan onuruna yakışır ücret, vergi yükünün azaltılması mesajı verdi.

Biz Aynı Zamanda Ülkemizi Büyütmeyi, Milletimizin İradesini Korumayı da Sorumluluğumuz Olarak Görüyoruz

Önümüzdeki Ağustos ayında gerçekleşecek toplu sözleşme sürecinden de bahseden Yalçın, “Ben bu vesileyle kanun hakkında uyarılarımı buradan tekrar etmek istiyorum: Ülkemizin daha fazlası için çalışmaya, daha büyük, daha güçlü ve gerçekten Yeni Türkiye olması için fikirde, fiilde ve hedefte ortaklaşmaya ihtiyaç var. Sendikal alanda da daha iyisi, daha doğrusu ve daha adili için 4688 sayılı Kanunun değişmesine, doğru hükümler içermesine ihtiyaç var. Masada, hem temsilde hem pazarlık sürecinde hem de taraflar arasında adalet sağlanmalı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun yapısı, işverenin hakim olmasına değil Kurulun gerçekten hakem olmasına göre şekillenmeli Evrensel ilkelere ve sendikal hakların gereklerine uygun kurallar olmalı ve toplu sözleşmenin kapsamı geniş tutulmalı emeğe değer vermede hassasiyet, yetkili sendika sıfatına ve yetkili sendika üyesi olma vasfına kıymet verilmeli. Toplu Sözleşme ikramiyesinde artırımlı ödenmesi, yetkili sendikaya dayanışma aidatı verilmesi gündeme alınmalı, yasaya konulmalı. Eğer bunları gerçekleştirebilirsek, sendikal zemini ve dolayısıyla demokrasimizi başka bir faza taşımış oluruz. Çünkü biz, sadece sendikalarımızı ve konfederasyonumuzu büyütmeyi ve zirvede tutmayı değil, ülkemizi büyütmeyi, milletimizin iradesini korumayı da sorumluluklarımız arasında görüyoruz” diye konuştu.

3600 Ek Göstergede Kapsam Genişlemeli

Beklentilerinin bütçe imkanları ve disiplinini mazeret olarak göstermeyen; Enflasyon yükselir tasasını masaya yansıtmayan aksine milletin kasasını millete hizmet için ter döken kamu görevlilerine açan; Ve hakları kadar maaş zammını bordrolara yansıtan bir Kamu İşvereni iradesinin masaya değer, önem vermesi olduğunu söyleyen Yalçın, “Kamu görevlileri açısından önemli olan bir diğer konu 3600 ek gösterge...3600 ek göstergeye Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya konan vaadi hem destekliyor hem de yetersiz buluyoruz. Bazı meslek gruplarının hiç olmaması, bazılarının ise sınırlı sayıda olmasının anlamsız olduğu gibi etsiz olarak da görüyoruz. Ek gösterge konusunda kapsam genişlemeli ve 3600'ün kapsamı bir an önce netleşmeli, Diğer unvan ve kadrolarda görev yapanlar da ek gösterge düzenlemesine dahil edilmeli. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak GİH sınıfına alınmalı ve ek gösterge kapsamına dahil edilmeli” dedi. 

Sözleşmeli personel istihdamına dair de Yalçın, sözleşmeli personele yaşatılan ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramının da Yeni Türkiye’ye yakışmadığının altını çizerek, sözleşmeli personelin aynı işi yapan kadrolulardan daha düşük maaş alması da daha yüksek sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kalması da ne Güçlü ne de Adil Türkiye, iradesine yakışmadığını kaydetti.

Yalçın, “Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne- babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalı” ifadelerini kullandı.

Yalçın Beklentileri Yineledi

Yalçın sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bütün bunlara ek olarak; Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı ve işe alımda haksızlıklara yol açan mülakat sistemi gözden geçirilmeli. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kurumlarda açılmalı. KİT’lerde de sicil uygulamasına son verilmeli; bir defaya mahsus olmak üzere başarı ücreti oranı olan %8 temel ücrete eklenmeli. Emekliye ayrılan kamu görevlileri, Aile Yardımı Ödeneği almaya devam etmeli. Gelir Vergisinde Oran %15’de sabitlenmeli. Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi Dini Bayram İkramiyesi verilmeli. Harcırahlar, günün şartlarına göre belirlenmeli. İzinler iş günü esasına göre verilmeli. Kamu personel sisteminde sıkıntı olan performans, rotasyon gibi uygulamalara son verilmeli. Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. İnsanlar eşi ile işi arasında tercihe zorlanmamalı. Devlet memurlarının siyaset ve grev hakları tanınmalı. Bu ve benzeri birçok beklentimizin hayata geçmesi için ülkemizin önünde istikrarla yürüyeceği 4.5 yıl var. Ülkede yönetsel istikrar olsun ve ekonomi de, payımıza düşen de büyüsün dedik. Şimdi ekonomiyi orta gelir tuzağından kurtarma, kamu görevlilerinin, emekçilerin mali kayıplarını onarma zamanı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
63 Yorum