Memur Sen'den KPDK ve sözleşmeli memur açıklaması

Memur Sen'den KPDK ve sözleşmeli memur açıklaması
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzurum İl Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısına katıldı. Burada teşkilata hitap eden Yalçın, sendikal gündemi, ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. Mart ayında gerçekleştirilecek Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısına değinen Yalçın, KPDK’nın Toplu Sözleşmeye giden süreçte sorunların azaltılabileceği bir fırsat olarak nitelendirdi. Sözleşmeli memurların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Yalçın, “Sözleşmelilikte ısrar, aile kurumundan, aile içi dayanı

Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliğinin düzenlediği İl Divan Toplantısına çok sayıda Memur-Sen üyesi katıldı. İl Divan toplantısına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilata hitap ettiği konuşmasında önemli mesajlar verdi.

“Toplu Sözleşme Masasının Yükü KPDK İle Azaltılmalı” 
Mart ayında gerçekleştirilecek Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısına değinen Yalçın, KPDK’nın Toplu Sözleşmeye giden süreçte sorunların azaltılabileceği bir fırsat olarak nitelendirdi. “Ağustos ayındaki toplu sözleşme masasının yükünü azaltmalı, kamu görevlilerinin çözülebilecek sorunlarına el atmalı, sorunları çözüm ve kazanımla buluşturmalı” diyen Yalçın, bir aylık sürede Toplu Sözleşme’nin sorunların çözümüne ilişkin yeterli zemini bulunmadığına dikkat çekti. 

Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme öncesi hatırlatmalarda bulunan Yalçın, toplu sözleşme kapsamının da geniş tutulması gerektiğini ifade etti. Toplu Sözleşme ikramiyesinde artırımlı ödenmesi ve yetkili sendikaya dayanışma aidatı verilmesinin gündeme alınması gerektiğinin altını çizen Yalçın, yasa düzenlemesi ile bunun sağlanması gerektiğini söyledi.

“Sözleşmeli İstihdam Türkiye’nin Sorunu Olmamalı” 
Sözleşmeli memurların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Yalçın, “Sözleşmelilikte ısrar, aile kurumundan, aile içi dayanışmaya, çocukların ebeveynleriyle birlikte olmasından eğitimine, kamu hizmetlerinde kalite ve süreklilikten, iş barışına, kariyer ve liyakat sisteminden, adalet merkezli ve eşitlik temelli kamu personel mevzuatı gerekliğine birçok alanda sorun yaşatmakta ve üretmektedir” ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda Ankara’da Sözleşmeliliğe Son Şurası gerçekleştirdiklerini belirten Yalçın, şurada çıkan sonuçları ve önerileri de paylaşarak Türkiye’nin, kamu hizmetlerini bütünüyle kadrolu personel ile verebilecek kadar kadim bir birikime, bunun finansla maliyetini karşılayacak ekonomik yeterliğe sahip olduğunu söyledi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
40 Yorum