Memur-Sen'den Tapu Çalışanlarına Yeni Unvan Açıklaması

Memur-Sen'den Tapu Çalışanlarına Yeni Unvan Açıklaması
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçn, Memur-Sen'e bağlı Bayındır Memur-Sen'in 3'üncü Büyük Türkiye Buluşması'na katıldı. Progrmada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ' apu Müdürlüklerinde aynı işi yapmasına rağmen farklı maaş alan personelimizin mağduriyetlerini gidermek için yetkili sendika Bayındır Memur-Sen ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ dedi.

5. Dönem Toplu Sözleşmesinin konusu olmaması gerekçesiyle kapsam dışına alınan Tapu Müdürlükleri için yeni unvan verilmesi konusuna değinen Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, ‘’Tapu ve Kadastro Genel Müdürü olarak Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nun toplu sözleşme sürecindeki gayretlerine bizzat ben de şahitlik ettim. Toplu sözleşme öncesinde çalışanlarımızın özlük hakları noktasında, masaya neleri getirelim, bunun alt yapısını nasıl oluşturalım gibi konuları yetkili sendika Bayındır Memur-Sen ile beraber sürekli olarak istişare ettik. Fazla çalışma ücretinin yıllık 350 saate çıkarılması ve koruyucu giyim yardımında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün de kapsama alınan kurumlar arasında yer alması sevindirici bir gelişmedir. Ancak Tapu çalışanlarına yeni unvan verilmesi konusunun toplu sözleşmede çözülemediğini gördük’’ ifadelerini kullandı.

Yeni unvan için yasal bir düzenleme yapılması ya da kararname çıkartılması gerektiği dile getiren Adlı, ‘’Bizzat Bakanla yapılan bu görüşmeye şahidim. Ancak her şey bitmiş değil. Bu konunun takipçisiyiz. Yeni unvan ile ilgili ne yapabileceğimiz konusunda sürekli olarak işbirliği içerisindeyiz. Yetkili sendika ile birlikte elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Tapu Müdürlüklerinde aynı işi yapmasına rağmen farklı maaş alan personelimizin mağduriyetlerini gidermek için yetkili sendika Bayındır Memur-Sen ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum