Memur-Sen'in Toplu Sözleşme Memur Talepleri Belli Oldu

Memur-Sen'in Toplu Sözleşme Memur Talepleri Belli Oldu
MEMUR-SEN'in toplu sözleşmede memurları ilgilendiren talepleri neler? Memur-Sen toplu sözleşme tekliflerini açıkladı mı? Memurların 2019 toplu sözleşme beklentileri neler? Memur Sen'in 2019 toplu sözleşme talepleri neler? Hükümet ile ağustos ayında yapılacak toplu sözleşmeleri yürütecek Memur Sen'in talepleri belli oldu. İşte talepler..

Memur Sen'in 2019 toplu sözleşme talepleri neler? İşte Memur-Sen'in Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri için memur talepleri.

EK GELİR OLUŞTURACAK TALEPLERİN SONUÇLARI MERAK EDİLİYOR
Görüşmelerde hem memurlar hem de emekliler için pek çok talep masaya yatırılacak. Sadece karara bağlanacak 2 yıllık zam oranları değil, ek gelir yaratacak taleplerin sonuçları da merak ediliyor.

GELİRLER ARTACAK
Emekliler geçen yıl bayram ikramiyesi imkanına kavuşurken, memurlar da bu konuda beklenti içerisinde. Ayrıca memurlara verilen aile yardımının emeklilere verilmesi için hem memur sendikaları hem de Türkiye Emekliler Derneği çalışma içerisinde.

Halen memurlara çalışmayan eş için aylık 278,69, 0-6 yaş çocuk için 65,30, 6 yaş üstü çocuk için 32,65 lira veriliyor.

Eğer talepler hayata geçerse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 343,99 lira (12 aylık 4 bin 127 lira) ek ödeme alabilecek.

ÖNCE KPDK, SONRA TOPLU SÖZLEŞME MASASI
Memur-Sen'in; KPDK'da, sonuç alınamazsa toplu sözleşme görüşmelerinde masaya getireceği talepler arasında memurlara verilen aile yardımının emeklilikte de ödenmesi yer alıyor.

MEMURLARA BAYRAM İKRAMİYESİ
Ayrıca Memur-Sen, kamu görevlilerine Ramazan ve Kurban bayramları öncesi en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini talep ediyor.

Bu talep kabul edilirse, memurlar bin 240 lira 67 kuruş ikramiye hakkı elde edecek. Yılda 2 bin 481 lira 34 kuruş ek gelir imkanı olacak.

BU TALEPLER MASADA
Memur-Sen'in KPDK'da ve toplu sözleşmede gündeme getireceği taleplerden bazıları şöyle:

*Emeklilik ikramiyesinin hesabında 1 tam yıldan eksik olan süreler hesaba dahil edilsin.

*4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilsin.

3600 EK GÖSTERGE
*Özel hizmet tazminatı emekli keseneğinin hesabına dahil edilsin ve 3600 ek göstergenin altında olan tüm kamu çalışanları na 3600 ek gösterge verilsin.

MEMURLARIN KONAKLAMA VE KİRA BEDELİ
*Göreve giden personele ilave konaklama ücreti ödemesindeki 10 gün sınırlaması kaldırılsın.

*KİT kurumlarının lojmanlarında kira bedelinden KDV kaldırılsın.

*Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranı'nda artış yapılıp emekli maaş ve ikramiyesi tutarlarında artış sağlansın.

KAMU GÖREVLİLERİNİN YÜKSELMESİ
*Kamu görevlileri öğrenim durumları itibariyle yükselebilecekleri derece ve kademeye kadar yükselebilsin.

Takvim

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
34 Yorum