Memura ekim ayında 4 müjde birden!

Memura ekim ayında 4 müjde birden!
1 Ekim 2018'de Meclis açılıyor ve faaliyetlerine başlayacak. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü TBMM 'nin ekim ayında açılışı ile birlikte yapılacak düzenlemelerde..Meclisin açılışı ile birlikte seçim vaatlerine yönelik konuların çözülmesi bekleniliyor..150 bin emekli seyyanen zam konusunda adım atılmasını beklerken, sağlık çalışanları yıpranma konusunun ele alınmasını bekliyor..Çalışan anne ve baba yarı zamanlı çalışma konusunda yönetmelik beklerken, 3600 ek gösterge düzenlemesi memur ve emekli ikramiye v

Ekim ayı ile birlikte TBMM açılınca milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni düzenlemeler de gündeme gelecek. Bazı konular yasayla bazı konular yönetmelikle çözülecek. Emeklilere zam, memurlara gösterge artışı, sağlıkçılara yıpranma gelecek...

4 150 bin emekliye seyyanen zam 4 Milyonlarca sağlık çalışanına yıpranma ile erken emeklilik yönetmeliği 4 1,5 milyon öğretmen, polis, din görevlisi ve idareciye ek gösterge artışı ile maaş zammı 4 Memur annelerin yarı zamanlı çalışma yönetmeliği 4 Emeklilik için yaş bekleyenlere yeni formül... Milyonlarca vatandaş şimdi gözünü Ekim ayına dikmiş durumda.

Önümüzdeki ay Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının ardından birçok düzenleme hızla gündeme gelerek yasalaşma sürecine girecek. Ekim ayı ile birlikte gündeme gelecek konulardan bazıları şöyle:

150 BİN EMEKLİYE SEYYANEN ZAM: 

Temmuz'da maaşları artan emekliler için önemli bir düzenleme bu dönemde gündeme gelecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenleme ile 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam için yasa çıkarılacak. Bin liranın altında maaş kalmayacak.

150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da Ocak'ta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. Bunun detayları, düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle ortaya çıkacak.

SAĞLIK ÇALIŞANINA YIPRANMA: 

Sağlık çalışanlarının erken emekli olmasını sağlayacak düzenleme yasalaştı. Buna göre doktorlar, hemşireler, eczacılar ve sağlık meslek mensubu sayılan ve insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde çalışanlar yıpranma hakkından yararlanacak. Söz konusu sağlık çalışanları için 1 yıllık çalışmaları karşılığında 60 gün yıpranma hakkı tanınacak.
Böylece 2.5 yıl erken emeklilik olacak. Bu yasayla ilgili yönetmelik bu dönemde çıkacak ve uygulama detayları belli olacak.

MEMUR ANNEYE YARI ZAMANLI ÇALIŞMA: 

Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma ile ilgili düzenlemede doğum yapan anne memur ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, 3 ve daha fazla çocukta 6 ay süreyle süt izni verilmeksizin günlük çalışma süresinin yarısı kadar izin kullanabilecek. Bu sürelerde sosyal ve mali haklar yani maaşlar tam ödenecek. Yarı zamanlı çalışmayla ilgili işçi anneler için yönetmelik çıktı, şimdi memur anneler için de yönetmelik çıkacak ve uygulama başlayacak.

GÖSTERGE İLE ZAM GELECEK: 

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci memurların göstergelerinin 3.600'e çıkartılması ile ilgili düzenleme de bu dönemde gündeme gelecek. Böylece 1.5 milyona yakın memur ve emeklisi için ikramiyelerde ve emekli maaşlarında artış imkânı ortaya çıkacak.

yeni asır

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum