Memurlara 3600 Ek Gösterge Hakkında Cumhurbaşkanlığı'na Önerge 13 Mayıs 2019

Memurlara 3600 Ek Gösterge Hakkında Cumhurbaşkanlığı'na Önerge 13 Mayıs 2019
3600 ek gösterge kanun teklifi ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınacaktır? Konuya ilişkin CHP İzmir Milletvekili Kani BEKO, Cumhurbaşkanlığı'na 13 Mayıs 2019 tarihinde bir soru önergesi verdi. 3600 ek göstergenin yasalaşması kapsamında sürdürüldüğü vurgulanan çalışmalar hangi aşamadadır?

Şu anda binlerce kamu çalışanı ek gösterge yükseldiğinde emekli ikramiyesi ile emekli maaşı da yükseleceği için dilekçelerini vermemekte ve emekliliğini bekletmektedir. Bu durum çalışanlar arasında oluşan beklenti nedeniyle çalışma hayatını ve ayni zamanda çalışanların koşullarını zorlamasına neden olmaktadır. Ek gösterge 3600'e çıkmadan emekli olduklarında daha düşük ikramiye alacakları için bu mesleklerde emeklilik işlemlerinin durma noktasına geldiği kamuoyuna yansımış durumdadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 13.05.2019

Kani BEKO / İzmir Milletvekili 

Memurların son zamanlardaki en büyük beklentilerinden birisi de 3600 Ek Gösterge ile ilgilidir. 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçmesini bekleyen Öğretmen, polis ve sağlık çalışanları memur grubu bu konudaki beklentilerini birçok alanda duyurmaktadır. 

AKP Hükümeti ve özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler öncesinde öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve idarecilerin ek göstergesinin 3600'e çıkarılacağı konusunda sözler vermişlerdir. Bu söz kamuda beklentiye neden olmuştur. 

Oluşan beklenti nedeniyle şu anda binlerce kamu çalışanı ek gösterge yükseldiğinde emekli ikramiyesi ile emekli maaşı da yükseleceği için dilekçelerini vermemekte ve emekliliğini bekletmektedir. Bu durum çalışanlar arasında oluşan beklenti nedeniyle çalışma hayatını ve ayni zamanda çalışanların koşullarını zorlamasına neden olmaktadır. Ek gösterge 3600'e çıkmadan emekli olduklarında daha düşük ikramiye alacakları için bu mesleklerde emeklilik işlemlerinin durma noktasına geldiği kamuoyuna yansımış durumdadır. 

Cumhuriyet Halk Partisi grubu özellikle her bütçe döneminde bu konudaki talepleri Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunmuş fakat bu önergeler her seferinde AKP'li vekillerin oylarıyla reddedilmiştir. Ayrıca milletvekillerinin bu konuda verilmiş kanun teklifleri de komisyonlarda bekletilmektedir. 

Bu çerçevede; 

1. 3600 ek göstergenin yasalaşması kapsamında sürdürüldüğü vurgulanan çalışmalar hangi aşamadadır? 

2. İlgili kanun teklifi ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınacaktır? 

3. Seçimler öncesinde defalarca verilen sözlerin yerine getirilmemesinin sebebi nedir?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum