Memurlara 3600 ek gösterge hakkında soru önergesi!

Memurlara 3600 ek gösterge hakkında soru önergesi!
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, AK Parti'nin 100 günlük eylem planında yer vermediği 3600 ek gösterge vaadi hakkında, Aile. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi. Birinci 100 günlük eylem planında söz konusu düzenlemeye ilişkin bir çalışma yapılmazken, ikinci 100 günlük eylem planında yalnızca öğretmenler dâhil edilmişti. Seçimlerden önce öğretmenlerimize 3600 ek gösterge verilecek mi? Böyle bir çalışma

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Aile. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygilanmla arz ederim. 14/02/2019 
İsmail KONCUK/ Adana Milletvekili 

Hükümetin Başkanvekili tarafından, yaptığı açıklamada "3 bin 600 ek gösterge falebi, Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak" dedi. 
Bir diğer Grup Başkanvekili tarafından ise, 3 bin 600 ek göstergeye ilişkin, "Masamızda olan bir konudur. Bunun teknik çalışmaları ilgili kurumlar tarafından Partimizin ajandasındadır. 3600 ek göstergenin seçim öncesi getirilmesini erik olarak doğru bulmuyoruz." açıklamasına devam etmiştir. 

24 Haziran seçimleri öncesinde "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılacagır" duyurularak söz vermişti. İkinci 100 günlük eylem planında yalnızca öğretmenler dâhil edilmişti. 
Bu bağlamda; 
1.
"3 bin 600 ek gösterge talebi, Meclis takvimi uygun olursa seçimden önce çıkarılacak” bunu istediğiniz an Genel Kurula getirme şansınız var. Neden bunu ivedilikle Genel Kurula sunmuyorsunuz? 
2. 3600 ek göstergenin verilmesi konusunda samimi misiniz? Gerçekten bu konu üzerinde tüm memurları kapsayan bir çalışmanız var mı? 
3. Birinci 100 günlük eylem planında söz konusu düzenlemeye ilişkin bir çalışma yapılmazken, ikinci 100 günlük eylem planında yalnızca öğretmenler dâhil edilmişti. Seçimlerden önce öğretmenlerimize 3600 ek gösterge verilecek mi? Böyle bir çalışmanız varsa tarih verebilir misiniz? 
4. "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılacağına" dair daha önce söz vermiştiniz. Bununla ilgili de bir çalışmanız var mı? Öğretmenler için verilecek 3600 ek gösterge ile birlikte vermeyi düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum