Memurların 2018 yılı fazla mesai ücreti ne kadar? Fazla çalışma ücretine zam!

Memurların 2018 yılı fazla mesai ücreti ne kadar? Fazla çalışma ücretine zam!
Devlet memurları 2018 yılında ne kadar fazla çalışma ücreti alacak?

Devlet memurları 2018 yılında ne kadar fazla çalışma ücreti alacak?

Devlet memurlarına, 2018 yılında mesai saatleri dışında yaptırılacak fazla çalışma karşılığında, saat başı 1,97 TL ücret ödenecek. 2017 yılında bu ücret 1,83 TL olarak ödeniyor.

TBMM Başkanlığına sunulan 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı eki (K) Cetvelinde, 2018 yılında fazla çalışma yaptırılacak kamu görevlilerine bu çalışmaları karşılığında her saat karşılığında ödenecek ücret miktarı da yer aldı.

Tasarının konuya ilişkin belirlemelerinin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda, 2018 yılında fazla çalışma karşılığı ödenecek ücret miktarı şöyle olacak:

**Fazla çalışma karşılığında saat başı ödenecek fazla çalışma ücreti 2018 yılında 1,97 TL olacak. (14 kuruş artış)

**Bakanlık özel kalem müdürlükleri personeli ve makam şoförlerinin fazla çalışma ücreti

Bakanlık özel kalem müdürlüklerinde görevli personele (makam şoförleri dahil), 2018 yılında fiilen yapacakları fazla çalışma karşılığında ayda en çok 90 saat için saat başına 2,08 TL ödenecek. (15 kuruş artış)

**Bazı idarecilerle çalışan personelin fazla çalışma ücreti

Bazı idarecilerle birlikte çalışan 657 sayılı Kanuna tabi personele, 2018 yılında fiilen yapacakları fazla çalışma karşılığında ayda en çok 90 saat için saat başına 2,08 TL ödenecek. (15 kuruş artış)

Fazla çalışma ücreti ödenebilmesi için, birlikte çalışılması gereken makamlar: Kurul Başkanı (bakanlıklarda), Genel Müdür ve daha üst birim yöneticiler, Strateji Geliştirme Başkanı, Vali, General ve Amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki Daire Başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, Rektör, Büyükşehir ve İl Belediye Başkanı.

Öte yandan, her bir makamda çalışanlara ödenecek fazla çalışma ücretinin aylık toplamı 450 saati geçemeyecek.

**Kredi ve Yurtlar Kurumu personelinin fazla çalışma ücreti

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlar ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele, 2018 yılında fiilen yapacakları fazla çalışma karşılığında ayda en çok 90 saat için saat başına 1,97 TL ödenecek (14 kuruş artış).

Bu personelin fazla çalışma ücreti, toplu sözleşme hükümleri gereği 3 kat artırımlı (5,91 TL) ödenecek.

**Diğer bazı personelin fazla çalışma ücreti

-Bakanlıklar ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile 2005 yılında katma bütçeli genel müdürlük iken 2006 yılında genel veya özel bütçe kapsamına alınan genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarına ait kadrolarda görev yapan şoförlere, 2018 yılında fiilen yapacakları fazla çalışma karşılığında ayda en çok 90 saat için saat başına 2,08 TL ödenecek. (15 kuruş artış)

-Anadolu Üniversitesi dışındaki diğer yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan personelden, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesince düzenlenen akademik danışmanlık ve yüzyüze eğitim hizmetlerinin yürütülmesine yardımcı olmak üzere normal çalışma saatleri dışında görevlendirilenlere, 2018 yılında ayda en çok 60 saat için saat başına 3,40 TL ödenecek. (25 kuruş artış)

-Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünde çalışan (110 kişiyi geçmemek üzere) personele, 2018 yılında fiilen yapacakları fazla çalışma karşılığında ve ayda en çok 60 saat için saat başına 1,97 TL ödenecek. (14 kuruş artış)

-Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokulları ile ilişkilendirilen mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline (yardımcı hizmetler sınıfı personeli dahil), 2018 yılında ayda en çok 100 saat için saat başına 3,40 TL ödenecek. (25 kuruş artış)

-Derneklerin denetimi amacıyla mülki idare amirlerince görevlendirilenlere, 2018 yılında ayda en çok 90 saat için saat başına 1,97 TL ödenecek. (14 kuruş artış)

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her dereceli okullar ile kurumların atölye ve birimlerinde döner sermaye işleri üzerinde işin gereği olarak, olağan çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara (3423 sayılı Kanun uyarınca ödeme yapılanlar ile şoförler ve yardımcı hizmetler sınıfı personeli hariç); öğretim günlerinde günde 3 saati, resmi ve dini bayram günleri haricindeki tatillerde günde 8 saati, uygulama oteli bulunan otelcilik ve turizm meslek liselerinde ise tatillerde günde 8 saati geçmemek kaydıyla saat başına en çok 8,10 TL ödenecek. (55 kuruş artış)

**399 sayılı KHK ve özel kanunlar gereği fazla çalışma yapacak olanların fazla çalışma ücreti

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve özel kanunlarında fazla çalışma saat ücretlerinin bütçe kanunlarıyla belirlenmesinin öngörüldüğü durumlarda, 2018 yılında fiilen yapılacak fazla çalışmalar için saat başına 1,97 TL ücret ödenecek. (14 kuruş artış)

**Toplu Sözleşme kapsamında fazla çalışma ücreti ödenecek olanların fazla çalışma ücreti

Toplu Sözleşme ile belirlenenlere yapılacak fazla çalışma ücreti ödemelerinde, 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda yer alacak fazla çalışma saat ücreti (Tasarıda 1,97 TL) esas alınacak.

memurunyeri

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.