MHP, CHP ve İYİ Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması

MHP, CHP ve İYİ Parti'den 3600 ek gösterge açıklaması
Öğretmen, polis, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, hemşire, din görevlisi, idareci ve emekliler 3600 ek gösterge bekliyor. Çünkü 3600 ek göstergeyle emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak. TBMM'de Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde söz alan MHP, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri 3600 ek gösterge hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP, MHP ve İYİ Parti Milletvekilleri Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde söz alarak TBMM Genel Kurulunda 3600 ek gösterge taleplerini dile getirdi.

CHP GRUBU ADINA AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ BURCU KÖKSAL'IN AÇIKLAMASI;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; AKP seçim beyannamesinde polise, öğretmene, hemşireye, din görevlisine ve diğer idarecilere ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağını vadetti. ...1,5 milyon öğretmen, polis, kamu avukatları, orman muhafaza memurları, hemşire, din görevlisi, idareci ve emekliler 3600 ek gösterge bekliyor çünkü 3600 ek göstergeyle emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları artacak.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK'UN AÇIKLAMALARI;

Aslında bu Meclis araştırması önergesi son derece isabetli bir döneme rast geldi çünkü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda en eskiyen, Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle asla uyuşmayan ek gösterge bölümüdür. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine, köhnemiş ve ekonomik hayatımızla asla uyuşmayan bu ek gösterge rakamlarını kökten değiştirmek için bir fırsat bu yani bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi araştırmayacaksa kim araştıracak? Dolayısıyla bu teklifi veren arkadaşımızı tebrik ediyorum, kutluyorum.

Ben bir memur sendikası eski genel başkanı olarak öğretmenlerimizin, din görevlilerinin, sağlık çalışanlarının, polislerimizin ve bütün memurlarımızın bu ek gösterge rakamlarının artık değişmesi gerektiği konusundaki kuvvetli arzularını çok yakından biliyorum. Defalarca dile getirmemize rağmen, bugüne kadar, maalesef, hükûmetler bu konuya el atmadı, Maliye Bakanlığı hep kaçak güreşti. Bu bir fırsat, bunları değerlendirelim.

..Şu anda 1,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor, Sayın Cumhurbaşkanının o sözü 1,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor; öğretmen, hemşire, sağlık çalışanları ve din görevlileri ama diğer memurları da dâhil ettiğimizde 2 milyon 800 bin memuru ilgilendiren ve dolayısıyla 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren bir düzenlemeden bahsediyoruz.

Öğretmenler Günü geliyor, 24 Kasım tarihi. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vererek bir sağlam başlangıç yapabiliriz, bunun devamı diğer memurlarımızı kapsayacak şekilde zaman içerisinde genişletilebilir. “Yarın verin.” demiyoruz; Türkiye'nin hazinesine, ekonomik durumuna uygun olarak bir düzenleme yapılabilir.

Mesela amir olanların memurlarından daha az ek gösterge aldığını biliyoruz. Mesela şube müdürlerinin, genel idare hizmetleri sınıfının ek göstergesi 2200. Hâlbuki amiri olduğu memurlardan daha az alıyor, 3000 ek gösterge alanlar var. Dolayısıyla bunlar birbirine tezat düzenlemeler ve bunların mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşulması lazım. 

MHP KIRIKKALE MİLLETVEKİLİ HALİL ÖZTÜRK'ÜN AÇIKLAMASI:

Bunların tamamı Milliyetçi Hareket Partisi tarafından sunulan 3600 ek gösterge verilmesi hususundaki kanun teklifidir. Bunların tümü bu derde, bu soruna çare üretilmek adına ekim ayı içerisinde verilmiştir.

Beş ay içerisinde biz neyi araştıracağız? Sorun apaçık ortada, yapılacak kanuni bir değişiklik, bu değişikliğin sonucunda öğretmenlerin, ebelerin, hemşirelerin, sağlık memurlarının, din görevlilerinin ve bilumum kamu avukatları dâhil, yardım hizmetleri dâhil, onların sorunlarına çözüm üretmektir.

Bu bakımdan, burada bir şeyi araştırmayalım, araştırmaya gerek yok, araştırılacak bir husus söz konusu değil. Biz burada sekiz bilinmeyenli denklem çözmüyoruz, sorun apaçık ortada, bu sorunun çözülmesi adına kanun teklifimiz de ortada.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum