MHP'den 3600 ek gösterge açıklaması! Kanun teklifi kimleri kapsıyor?

MHP'den 3600 ek gösterge açıklaması! Kanun teklifi kimleri kapsıyor?
Memurlar için ek gösterge çok önemlidir. 3600 ek gösterge kritik eşiklerden birisidir. 3600 ek göstergenin özellikle emekli aylığına önemli yansıması bulunmaktadır. Bugün birçok görev ve meslek grubunda çalışan memurlar 1’inci derece kadroya geldikleri zaman 3600 ek göstergeyi almaktadır ancak ek gösterge uygulamasında adaletsizlikler bulunmakta, emsalleri aldığı hâlde birçok görev ve meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamamaktadır.

MHP Grubu adına Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın 3600 ek göstege kanun teklfi konusunda Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklama şu şekilde;

'Değerli milletvekilleri, memurlar için ek gösterge çok önemlidir. 3600 ek gösterge kritik eşiklerden birisidir. 3600 ek göstergenin özellikle emekli aylığına önemli yansıması bulunmaktadır. Bugün birçok görev ve meslek grubunda çalışan memurlar 1’inci derece kadroya geldikleri zaman 3600 ek göstergeyi almaktadır ancak ek gösterge uygulamasında adaletsizlikler bulunmakta, emsalleri aldığı hâlde birçok görev ve meslek grubunda çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamamaktadır. Nitekim, öğretmenlerimiz 1’inci derece kadroya geldiklerinde 3600 ek göstergeyi alamamaktadır. Kamu avukatları ve hukukçuları 3600 ek göstergeyi alamamaktadır. Polisler 3600 ek göstergeyi alamamaktadır. Uzman çavuşlar ve uzman jandarmalar 3600 ek gösterge alamamaktadır. Mahallî idarelerde daire başkanları, üniversite genel sekreter yardımcıları 3600 ek gösterge alamamaktadır. Hemşire ve bazı sağlık çalışanları ile din görevlileri 3600 ek göstergeyi alamamaktadır. Gelir uzmanları, sosyal güvenlik denetmenleri, defterdarlar, uzmanları, araştırmacılar 3600 ek göstergeyi alamamaktadır. Müdürler, şube müdürleri 3600 ek göstergeyi alamamaktadır. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar ise hiçbir surette ek gösterge almamaktadır.

24 Haziran seçim sürecinde hemen hemen tüm siyasi partiler bazı kadrolar için 3600 ek göstergeyi vadetmişlerdir, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim de vaatlerimiz vardır, sözümüz sözdür. 24 Haziran seçim beyannamemizde ne söylemişsek gerçekleşmesi için çalışıyor, gereğini de yapıyoruz ve inşallah yapacağız. Esasen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ek gösterge cetvellerinin bir bütün olarak yeniden ele alınması kaçınılmaz hâle gelmiştir. Türkiye KAMU-SEN ek gösterge konusunda kapsamlı bir çalışma yapmıştır. Bu çalışmadan da yararlanarak ve Milliyetçi Hareket Partisinin 3600 ek gösterge vaatlerini de içerecek şekilde hazırlayıp dün Meclis Başkanlığına verdiğim kanun teklifinde, 657 sayılı Kanun’un eki cetveller detaylı bir şekilde ele alınmış ve ek gösterge rakamları tüm hizmet sınıfları için hiyerarşik sırayla yeniden belirlenmiştir, yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel de ek gösterge kapsamına alınmıştır.

Ayrıca, üst derecelerde boş kadro bulunmaması nedeniyle derece yükselmesi yapamayan memurların, boş kadro olup olmadığına bakılmaksızın, öğrenim durumları itibarıyla yükselebilecekleri en üst kadro derecelerine kadar gidebilmeleri öngörülmüştür. Böylelikle, ek gösterge uygulamasındaki mevcut sorunlar ve adaletsizliklerin giderilmesinin yanında, memurlar ve emeklilerinin maaşlarında kısmi de olsa artış sağlanması amaçlanmıştır.

Ek gösterge uygulamasında yaşanan sorunlara ve eşitsizliklere köklü çözüm getiren kanun teklifimizin bir an önce gündeme alınarak yasalaşması için desteklerinizi bekliyoruz.'

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
18 Yorum