MHP'den '3600 ek gösterge kapsayıcı olmalı' açıklaması

MHP'den '3600 ek gösterge kapsayıcı olmalı' açıklaması
Kamu çalışanlarının gözü kulağı 3600 ek göstergenin bir an evvel çıkartılmasındadır. Mevcut uygulamada ek göstergeden faydalanmada adaletsizlikler vardır. Öğretmen, polis, uzman çavuş, uzman jandarma, kamu avukatları, gelir uzmanları, defterdarlık uzmanları, denetmenler, araştırmacılar, şube müdürleri, mahallî idarelerdeki daire başkanları gibi görev ve meslek grubu çalışanları kadro dereceleri 1 de olsa 3600 ek göstergeden faydalanamamaktadır. İşte Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın 17.01.2019 tarihli TBMM

ERKAN AKÇAY (Manisa) – Sayın Başkan, kamu çalışanlarının gözü kulağı 3600 ek göstergenin bir an evvel çıkartılmasındadır. Mevcut uygulamada ek göstergeden faydalanmada adaletsizlikler vardır. Öğretmen, polis, uzman çavuş, uzman jandarma, kamu avukatları, gelir uzmanları, defterdarlık uzmanları, denetmenler, araştırmacılar, şube müdürleri, mahallî idarelerdeki daire başkanları gibi görev ve meslek grubu çalışanları kadro dereceleri 1 de olsa 3600 ek göstergeden faydalanamamaktadır.

Hesap kitap elbette önemli ancak burada bir hak teslimi ve adil bir durumun ortaya çıkarılması gerekiyor. 3600 ek gösterge beklentisine bir an önce kapsayıcı bir çözüm bulunmalıdır. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’ın bu 3600’e ilişkin olarak meslek grupları için bir paket hazırlandığı ifade edilmiştir ve bunun tüm memurlar bakımından kapsayıcı, hakkaniyete uygun, adil bir şekilde düzenleme yapılmasını bekliyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum