MHP'den 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro çıkışı

MHP'den 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro çıkışı
2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi üzereine TBMM'de konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri memurların 3600 ek gösterge beklediğini dile getirerek, kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici vekil, fahri, ücretli ve kısmi zamanlı personel çalıştırılmasının son bulması gerektiğini belirttiler.

MHP GRUBU ADINA MEHMET TAYTAK (Afyonkarahisar) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin 4’üncü maddesine bağlı cetveller üzerine Milliyetçi Hareket Partisi adına söz almış bulunmaktayım. Gazi Meclisi ve yüce Türk milletini saygıyla selamlıyorum.

Memurlarımız 3600 ek gösterge beklemektedir

Değerli milletvekilleri, ülkemizin huzuru ve düzeni için gece gündüz fedakârca görev yapan Türk polis teşkilatımız, çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ve memurlarımız 3600 ek gösterge beklemektedir. Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinde düzenlemeler yapılmalı, atanamayan öğretmenlerimize çözüm bulunmalıdır. Asgari ücret alan vatandaşlarımız ve tüm meslek gruplarının vergi kesintilerinde iyileştirmeye gidilmelidir.

MHP GRUBU ADINA MUSTAFA KALAYCI (Konya) –Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşları bütçeleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldım. Bu vesileyle yüksek heyetinizi ve ekranları başında bizleri izleyen aziz milletimizi hürmetle selamlıyorum.

Kamuda güvencesiz ve sözleşmeli personel çalıştırılması son bulmalı

Yönetim sisteminin kalitesi kadar, sistemi işletecek olan insan gücü kalitesi de önemlidir. On Birinci Kalkınma Planı’nda da vurgulandığı gibi, ehliyet ve liyakat esaslı bir yaklaşımla, memleketimizin tüm nitelikli insan gücünden etkin ve verimli şekilde yararlanmasını mümkün kılan bir personel rejimi inşa edilmeli ve bu yönde uygulama sergilenmelidir. Kamuda ücret adaleti sağlanmalı, statü ve istihdam karmaşası giderilmeli, kamu çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili sorunları çözüme kavuşturulmalı, ek gösterge çalışması hızla tamamlanarak adaletsizlikler giderilmelidir. Kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici vekil, fahri, ücretli ve kısmi zamanlı personel çalıştırılması da son bulmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
20 Yorum