MHP'den 4/B'li sözleşmeli memur, vekil imam, fahri fahri Kur’an kursu öğreticileri, ek ders karşılığı çalışanlar ve usta öğreticiler kadroya alınsın açıklaması

MHP'den 4/B'li sözleşmeli memur, vekil imam, fahri fahri Kur’an kursu öğreticileri, ek ders karşılığı çalışanlar ve usta öğreticiler kadroya alınsın açıklaması
Bedelli askerlik ve sağlık çalışanlarına bazı haklar verilmesine, ilişkin alanlarda düzenlemeler içeren bir torba kanun düzenlemesi görüşmelerinde konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı MHP Grubu adına yaptığı konuşmasında, 'Sözleşmeliler, geçici ve mevsimlik işçiler, ücretli öğretmenler, vekil imam ve müezzinler, fahri Kur’an kursu öğreticileri, aile sağlığı çalışanları, usta öğreticiler kadroya geçmeyi beklemektedir. Kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B’li, vekil, sözleşmeli, geçici ücretli

Bedelli askerlik ve sağlık çalışanlarına bazı haklar verilmesine, ilişkin alanlarda düzenlemeler içeren bir torba kanun düzenlemesi görüşmelerinde konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı MHP Grubu adına yaptığı konuşmasında, 'Sözleşmeliler, geçici ve mevsimlik işçiler, ücretli öğretmenler, vekil imam ve müezzinler, fahri Kur’an kursu öğreticileri, aile sağlığı çalışanları, usta öğreticiler kadroya geçmeyi beklemektedir. Kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B’li, vekil, sözleşmeli, geçici ücretli ve fahri statüde çalışanlar kadroya alınmalı, güvencesiz personel çalıştırılması son bulmalıdır.' dedi.

KONYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KALAYCI'NIN MHP GRUBU ADINA TBMM KONUŞMASI (25.07.2018) 

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan 2 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin tümü üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldım. Bu vesileyle yüksek heyetinizi hürmetle selamlıyorum.

Sağlık çalışanlarımızın çözüm bekleyen çok önemli başka sorunları da bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam kargaşası yaşanmaktadır. 4/A’lı, 4/B’li, 4924’lü, 209 sayılı Kanun’a tabi sözleşmeli, aile hekimliğinde sözleşmeli, taşeron personeli gibi farklı mali ve sosyal haklara sahip birçok istihdam modeli uygulanmaktadır. Sağlık çalışanları farklı istihdam modelleriyle birbirine küstürülmüş ve iç barış bozulmuştur. Sağlık camiasında meslekler arası saygınlık tüketilmiştir. Aynı yerlerde ve hizmetlerde aynı işi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olması nedeniyle çalışanlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden birçok farklılık bulunması Anayasa'yla güvence altına alınan eşitlik ve adalet ilkelerine aykırıdır. Bu sorun mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.

Değerli milletvekilleri, ülkemizde öğretmenlerin, mühendislerin, kamu avukatlarının, polislerin, din görevlilerinin, şef, müdür ve benzeri yöneticilerin, velhasıl birçok kamu çalışanının emekli aylıklarının da yeterli olmadığı, aldıkları eğitim ve yürüttükleri hizmete mütenasip olmaktan uzak olduğu açıktır. Seçim döneminde, öğretmenlerin, polislerin, sağlık çalışanlarının, din görevlilerinin ve yönetici personelin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması konusunda vaatlerde bulunulmuştur. Memurlar için ek gösterge çok önemlidir. 3600 ve 6400 ek gösterge kritik eşiklerdir. Bu ek göstergelerin özellikle emekli aylığına önemli tutarda yansıması bulunmaktadır. Dolayısıyla 3600 ek gösterge vaadiyle ilgili yapılacak düzenlemede tüm kamu çalışanları dikkate alınmalı, hakkaniyete uygun bir düzenleme yapılmalıdır. Esasen personel rejimi liyakati esas alan ve performansı değerlendiren anlayışla yeniden düzenlenmeli, kamuda ücret adaleti sağlanmalı, görev, yetki ve sorumluluk bakımından eşit değerde iş yapanın eşit ücret alması temin edilmelidir. Kamu çalışanlarının ek gösterge, hizmet tazminatı, fazla çalışma tazminatı, diğer zam ve tazminatlarla yan ödeme gibi kurumlar ve statüler arası farklılıklara yol açan ödeme unsurları gözden geçirilerek tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde ve hakkaniyete uygun biçimde yeniden düzenlenmelidir.

Kamu çalışanları arasında mağduriyet yaşamayan neredeyse yoktur. Sözleşmeliler, geçici ve mevsimlik işçiler, ücretli öğretmenler, vekil imam ve müezzinler, fahri Kur’an kursu öğreticileri, aile sağlığı çalışanları, usta öğreticiler kadroya geçmeyi beklemektedir. Kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B’li, vekil, sözleşmeli, geçici ücretli ve fahri statüde çalışanlar kadroya alınmalı, güvencesiz personel çalıştırılması son bulmalıdır. Kamudaki taşeron işçilere kadro verilmesini öngören düzenleme taşeron işçilerin tamamını kapsamamıştır; yüzde 70 mağdurları, 4 Aralık mağdurları, kiralık araç mağdurları oluşmuştur. İhalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel giderleri yüzde 70’in altında olduğu gerekçesiyle birçok taşeron işçi, araç kiralama yoluyla çalıştırılan taşeron işçiler kadro alamamıştır. Başbakanlıkta taşeron işçi olarak çalışan kiralık araç şoförleri kadroya alındığına göre, bu hak, eşitlik ilkesi gereği diğer bakanlık ve kurumlarda çalışan kiralık araç şoförlerine de verilmelidir. Taşeron işçilerden kadro verilmemiş olanlar hiçbir ayrım yapılmadan kadroya geçirilmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kamu çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda önümüzdeki süreçte gerekli kanun tekliflerini vereceğimizi buradan ifade ediyorum. Yine, Milliyetçi Hareket Partisi olarak samimi, ilkeli, tutarlı, yapıcı ve sorumlu bir anlayışla hareket edeceğimizi ve bu kanun teklifine de destek verdiğimizi ifade ediyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
39 Yorum