MHP'den İnfaz Koruma Memurlarına Silah Taşıma Yetkisi İçin Kanun Teklifi

MHP'den İnfaz Koruma Memurlarına Silah Taşıma Yetkisi İçin Kanun Teklifi
Emekli İnfaz Koruma Memurlarına, silah taşıma yetkisi verilmesi TBMM gündeminde. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk emekli ceza infaz ve koruma memurları için kanun teklifi verdi. Teklif ile, emekli ceza infaz koruma memurlarına, görevleri nedeniyle karşılaşmaları muhtemel tehlikeler karşısında güvenliklerinin sağlanması amacıyla emeklilikleri halinde de silah taşıma yetkisi verilmesi öngörülmektedir. dâhil edilmesi için kanun teklifi verildi. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk tarafından verilen

CTE, İnfaz ve Koruma Memurlarına silah taşıma yetkisi için 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Adalet komisyonuna havale edildi. Teklif ile, ceza infaz koruma memurlarına, görevleri nedeniyle karşılaşmaları muhtemel tehlikeler karşısında güvenliklerinin sağlanması amacıyla emeklilikleri halinde de silah taşıma yetkisi verilmesi öngörülmektedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİŞİ BAŞKANLIĞINA 
6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile. Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim, ek'te gerekçesi ile birlikte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 12.03.2019
Av. Halil ÖZTÜRK /Kırıkkale Milletvekili 

GEREKÇE : Ceza infaz koruma memurları; açik ve kapalı cezaevleri ve tutukevlerinde görev yapan, cezaevi ve tutukevlerinin zor şartlarında, tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini sağlayan, kanun ve yönetmelikle kendilerine verilen görevleri yerine getiren kamu görevlileridir. 

Görevleri sırasında silah taşıma ve bulundurma yetkisi bulunan ceza infaz koruma memurları, 6136 Sayılı Kanun'un 7 nci maddesine göre, emekli olduklarında silah taşıma yetkisi kalkmaktadir. Ceza infaz koruma memurları; ülkemizde ceza ve tutukevlerinin zor şartları altında görev yapmakta ve bu görevleri sırasında mahkûm veya tutuklularla birebir muhatap olmaktadır. 

Diğer yandan ceza ve tutukevlerinin genel asayişi konusunda, birlikte görev yaptığı emniyet sınıfına mensup personel ile aynı şartlar altında ifa etmelerine rağmen emekli olduklarında silah taşıma yetkileri ellerinden alınmaktadır. 

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 7 nci maddesinin 4 üncü fikrasının (B) bendinde emekli olmaları halinde, silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alabilecekler hüküm altına alınmıştır. Ancak bu maddede ceza infaz kurumu memurlarına yer verilmemiştir 

Oysa emekli olan ceza infaz koruma memurları zaman zaman tedhditler almakta, ailesinin ve kendisinin can güvenliği risk altında bulunmaktadır. Bu yüzden ceza infaz koruma memurlarımızın kişisel ve ailelerinin güvenliğinin sağlanması bakımından, emekli olduklarında kendilerine silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz verilmesi imkânın sağlanması gerekmektedir. 

Bu bakımdan gerek zor şartlarda görev yapmaları, gerekse mahkûm ve tutuklular ile birebir muhatap kalmaları nedeniyle, görevlerini tamamlayıp emekliye ayrılmaları durumunda silah taşıma yetkisi bulunmayan ceza infaz kurumu memurlarına, emeklilik hayatlarında doğabilecek muhtemel bir güvenlik riski nedeniyle, can güvenliklerinin sağlanması adına kanun teklifimiz hazırlanmış ve TBMM Başkanlığı'na sunulmuştur. 

6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1- 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 7 nci maddesinin birinci fikrasının (4) numaralı bendinin (B) alt bendine "1) Ceza İnfaz Koruma Memurlarından," ibaresi eklenmiştir.  
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum