MHP'den orman muhafaza memurlarına 3600 ek gösterge ve yıpranma payı talebi

MHP'den orman muhafaza memurlarına 3600 ek gösterge ve yıpranma payı talebi
Orman muhafaza memurlarının da yıpranma payı ve 3600 ek gösterge düzenlemesine dâhil edilmesi adilane bir yaklaşım olacaktır. Sonuç itibarıyla, orman muhafaza memurlarının insanca yaşamaya ve çalışma şartlarına kavuşturulması sağlanmalıdır. İşte Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın orman muhafaza memurların özlük haklarına ilişkin 14 Şubat 2019 tarihli TBMM Genel Kurulu konuşması;

ERKAN AKÇAY (Manisa) – Sayın Başkan, millî varlığımız, zenginliğimiz ve ormanlarımızın korunması için canla, başla mücadele eden orman muhafaza memurlarımızın, mesleklerini ifa ederken hak ettikleri maaş ve özlük haklarından mahrum kalmaktadırlar. Örneğin, aynı bakanlık içinde Millî Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan muhafaza memurları görevde farklı yükselme statülerine tabidirler. Millî Parklar Genel Müdürlüğündeki muhafaza memurlarının girebildiği idari şube müdürlüğü ve saymanlık gibi kadrolara Orman Genel Müdürlüğü muhafaza memurlarının girememesi haksız bir uygulamadır.

Öte yandan, Adli Kolluk Yönetmeliği’nin icra kuvvetini oluşturan 5 unsuru Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik, Gümrük Muhafaza ve Orman Muhafaza olarak geçmekte ancak özlük haklarında Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik ayrı, Gümrük Muhafaza ve Orman Muhafaza ayrı değerlendirilmektedir. Orman muhafaza memurlarının da yıpranma payı ve 3600 ek gösterge düzenlemesine dâhil edilmesi adilane bir yaklaşım olacaktır. Sonuç itibarıyla, orman muhafaza memurlarının insanca yaşamaya ve çalışma şartlarına kavuşturulması sağlanmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum