MHP'den TYP çalışanlarına (hizmetli ve güvenlik) kadro için 2 önerge birden

MHP'den TYP çalışanlarına (hizmetli ve güvenlik) kadro için 2 önerge birden
TYP güvenlik personellerine ve TYP temizlik personeli kadro verilmesi hakkında MHP'den iki önerge birden geldi.

Toplum yararına programlar kapsamında güvenlik hizmeti vermek için istihdam edilen personele ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 03/06/2020 Esin Kara /Konya Milletvekili 

Toplum yararına programlar işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır. 
TPY kapsamında görevlendirilen güvenlik görevlilerinin bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine bağlı okullarda güvenlik hizmetleri vermektedir. 

Bu bilgiler çerçevesinde ; 

1. Toplum yararına programlar kapsamında güvenlik hizmetleri vermek için bakanlığınız bünyesinde istihdam edilen kaç adet personel bulunmaktadır? 

2. Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında TPY güvenlik personelleri için belirlenen bir yıldan az sürenin uzatılması için bir uygulama yapılması planlanmakta mıdır? 

3. Görev yaptıkça çevresini, hizmet verdiği okulu ve ihtiyaçları daha iyi kavrayan TPY güvenlik personelleri için verilen bir yıllık sürenin dolmasına müteakip okul yönetiminin bu sürede bir yıllık uzatma talep etmesine yönelik bir uygulama yapılması planlanmakta mıdır? 

Okullarda TYP kapsamında çalışan hizmetlilerin sayısına ve görevlerinde sürekliliğin sağlanmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 29.05.2020 Mustafa Baki ERSOY/MHPKayseri Milletvekili 
MEB'e bağlı devlet okullarında TYP kapsamında hizmetli statüsünde çalışan vatandaşlarımız İŞ-KUR vasıtası ile istihdam sağlanan süreli işçilerdir. Bu kişiler 10 aylık sürelerle okullarda temizlik, çevre düzenlemesi ve onarım gibi işlerde çalıştıktan sonra bir yaz dönemi boyunca maaş almamakta ve bahse konu programdan en fazla 3 okul dönemi süresince yararlanabilmektedirler. Özellikle de Yeni Koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel ekonomileri olumsuz yönde etkilediği bu dönemde, TYP'liler iş güvenceli olarak çalışmak istediğini ve istihdam açısından endişe ile karşı karşıya olduklarını makamımıza iletmektedirler. 

Bu kapsamda; 

1) Okullarda TYP kapsamında çalışmakta olan hizmetli sayısı ne kadardır? 

2) Bahse konu TYP kapsamında okullarda hizmetli olarak çalışmakta olan süreli çalışanların işlerinde süreklilik ile ilgili bir çalışma planlanmakta mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum