MHP'den, TYP okul güvenlik görevlilerine kadro önergesi

MHP'den, TYP okul güvenlik görevlilerine kadro önergesi
MHP Kayseri Milletvekili MUSTAFA BAKİ ERSOY, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TYP okul güvenliği olarak görev yapan kişilerin görevlerinin sürekli hale getirilmesi ve farklı alanlarda istihdam edilmesi önerisine ilişkin önerge verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 20.05.2020 Mustafa Baki ERSOY/ MHP Kayseri Milletvekili

Yeni koronavirüs salgini birçok yönden dünya genelindeki insanları etkilemektedir. Bu süreçte birçok vatandaş tedirgin olmakta ve olası maddi zorluklarla ilgili endişeleri neticesinde makamlarımıza taleplerde bulunmaktadırlar. Son zamanlarda gelen yoğun taleplerden bir tanesi de TYP Okul Güvenlikleridir. TYP Okul Güvenlikleri İşkur tarafından TYP kapsamında MEB'e bağlı devlet okullarında görev yapan süreli işçilerdir. Bu kişiler normal süreçte okul dönemi bitince mevsimlik işçi olarak çalışmakta ya da başka iş kollarına yönelmektedirler. Fakat mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda bu süreçte iş bulmaları oldukça zor görülmektedir. 

Bu kapsamda; 

1) Bahse konu TYP Okul Güvenliklerinin işlerindeki süreklilik ile ilgili bir çalışma planlanmakta midir? 

2) Okul dönemi TYP Okul Güvenliği olarak görev yapan vatandaşlar için okul dönemi dışında kalan sürelerde başka alanlarda istihdam çalışması planlanmakta midir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum