MHP'den uzman çavuş ve uzman jandarmaya 3600 ek gösterge ve kadro talebi

MHP'den uzman çavuş ve uzman jandarmaya 3600 ek gösterge ve kadro talebi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman çavuşlarla beraber şerefli mensupları. Bunlar ek göstergelerinin 3600’e çıkmasını istiyorlar, Millet için, devlet için, bayrak için, beka için canını feda eden, kanını feda eden kahraman uzman çavuşlarımızı da gelin kadroya alalım. Uzman jandarmalarımız okullarında geçen sürelerin fiilî hizmetten sayılmalarını istiyorlar.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman çavuşlarla beraber şerefli mensupları. Bunlar ek göstergelerinin 3600’e çıkmasını istiyorlar, Millet için, devlet için, bayrak için, beka için canını feda eden, kanını feda eden kahraman uzman çavuşlarımızı da gelin kadroya alalım. Uzman jandarmalarımız okullarında geçen sürelerin fiilî hizmetten sayılmalarını istiyorlar.

MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ İZZET ULVİ YÖNTER'İN KONUŞMASI

Değerli arkadaşlarım, burası çok önemli, bu konu çok önemli, bu konu aynı zamanda bekamızla ilgili ve şu anda bizi dinleyen on binlerce uzman çavuşumuz, uzman jandarmamızla ilgili.

Şimdi biz, uzman jandarmalarda nasıptan önceki bir yıllık eğitim süresinin fiilî eğitim, fiilî süreden, hizmet süresinden sayılmasını isterken aynı zamanda bir üst statüye geçme yaşının da 45’e çıkarılmasını istemiştik. 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 28 yaş, yani uzman jandarmalarımızın bir üst statüye çıkmaları için kanunda yazılı yaş olan 28 31’e çıktı, 45 talebimiz gerçekleşmedi. Biz bunun mutlaka ama mutlaka sağlanması gerektiğine inanıyoruz.

Mesela, bugün Türk polis teşkilatımızın 173’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm polislerimizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

Polislerimizin üst statüye çıkmaları için gerekli yaş, mesela, kanunda 45. Peki, uzman jandarmalarımızın niye 45 olmasın? Bunun önündeki engel nedir? Bu bariyeri niye kaldırmayalım? Bu kanunu, müşkülü neden hep birlikte gidermeyelim? Uzman jandarmalarımız okullarında geçen sürelerin fiilî hizmetten sayılmalarını istiyorlar, gelin bunu hep beraber temin edelim.

İkinci olarak, bir üst statüye çakmaları için gerekli yaşın 31’den -yani 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle değiştirildi ya- 45’e çıkmasını, çıkarılmasını istiyorlar, gelin bunu da çıkaralım.

Ayrıca, değerli arkadaşlarım, uzman jandarmalarımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman çavuşlarla beraber şerefli mensupları. Bunlar ek göstergelerinin 3600’e çıkmasını istiyorlar, buyurun hep beraber sağlayalım. İlaveten ve ayrıca, uzman çavuşlarımız şu anda Afrin’de, yurt içinde ve yurt dışında kahramanca mücadele ediyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisinin değerli grup başkan vekili bize söz vermişti, 3269 sayılı Kanun’da sözleşmeli olarak istihdam edileceği ifade edilen uzman çavuşlarımızı millet iradesi, gazi Meclis haydi hep birlikte kadroya alalım, kadroya alsın.

Değerli arkadaşlarım, uzman çavuşlarımıza, uzman jandarmalarımıza sessiz mi kalalım? Onların haklarıyla ilgili taleplerine duyarsız mı kalalım? Şu anda dağda taşta, yurt içinde yurt dışında korkusuzca ve kahramanca mücadele ediyorlar. Peki, bu kadar mücadele edilirken, bu kadar fedakârlık yapılırken biz bunlara susalım mı? Bu kardeşlerimizin haklarını verme konusunda hâlâ ayak mı diretelim? Buyurunuz, istirham ediyorum, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına ifade ediyorum, uzman jandarmalarımızın az önce sıralamış olduğum taleplerini  2016 yılı Kasım ayında vermiş olduğum kanun teklifi çerçevesinde kanunlaştıralım, uzman jandarmalarımıza elimizi uzatalım, onlara omuz verelim.

Ve Anadolu’nun yağız evlatları; millet için, devlet için, bayrak için, beka için canını feda eden, kanını feda eden kahraman uzman çavuşlarımızı da gelin kadroya alalım, hep beraber yapalım bu işi. Tarih önünde, millet önünde, mahşeri vicdan önünde huzurla gereğini yapalım değerli arkadaşlarım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz buna varız, bunu destekliyoruz ve sizlerin iradesine müracaat ediyoruz; karar sizin, takdir sizin. Şu anda uzman çavuşlarımız, uzman jandarmalarımız bizi izliyor, bizi takip ediyor.

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum