MHP'den uzman jandarmalara 3600 ek gösterge ve uzman çavuşlara kadro talebi

MHP'den uzman jandarmalara 3600 ek gösterge ve uzman çavuşlara kadro talebi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR’a mektup yazarak Uzman Jandarmaların ve Uzman Çavuşların ek gösterge ve kadro sorunlarına değindi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yöner, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya mektup yazdı. 

Uzman Jandarmaların okullarında geçen sürelerin fiili hizmetten sayılması ve ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi gerektiğini kaydeden Yönter, “Tarafıma çok sayıda talep ve şikâyet ulaştı. Vatan savunması ve terörle mücadelede yıllardır kahramanca görev yapan Uzman Jandarmalarımızın sorunları artık çözülmelidir. Bu talepler sadece bana değil tüm siyasi partilere de gidiyor” dedi.

Yönter mektubunda;

“Uzman Jandarmalarımız halen çeşitli kademelerde komutanlık yapmakta ve 2013 yılı itibariyle de okullarının kapatılması, kadrolarını kaldırmaya yönelik düzenlemelerle birlikte astsubay kadro ve görev yerlerinde görevlendirilmektedirler. Astsubay kadrolarında çalıştırılmalarına rağmen Uzman Jandarmalarımız kadrolarına göre değil rütbelerine göre özlük haklarından faydalandırılmaktadır. Aldıkları eğitim, halen yaptıkları iş bakımından astsubay kadro ve görev yerlerinde çalıştırılan Uzman Jandarmalarımız özlük haklarının da yaptıkları iş bakımından eşitlenmesini ve astsubaylara uygulanan 3600 ek göstergenin kendilerine de uygulanmasını talep etmektedirler. Tarafıma ulaşan çok sayıda talep ve şikayet nedeniyle vatan savunması ve terörle mücadelede yıllardır kahramanca görev yapan Uzman Jandarmalarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Uzman Çavuşların Kadro Sorunu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi YÖNTER Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR’a mektup yazdı. 

Zeytin Dalı Harekatı’nda aktif rol alan ve 52 şehitten, 33’ünün Uzman Çavuş olduğunu kaydeden YÖNTER, “Uzman erbaşlarımız, vatan müdafaası ve terörle mücadelede gelecek kaygısı olmadan görev yapmak istiyor. Sözleşmeli olarak görev yapan Uzman Erbaşlar, kadrolu personel ile aynı şartlarda, aynı yerlerde görev yapmaktadır. Şartlar ve imkânları aynı olmasına rağmen, görevde kalma, görevine devam etme imkân ve şartları farklılık arz eden sözleşmeli personelin aleyhine olan bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“EN VERİMLİ DÖNEMLERİNDE…

Vatan savunması ve terörle mücadelede en ön safta, etkin görev alan, profesyonellik ve tecrübe gerektiren konularda eğitimli ve deneyimli olan uzman erbaşların sözleşmeli olmanın dezavantajı ile en verimli dönemlerinde görevlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını hatırlatan YÖNTER, “Uzman Erbaşlarımızın daimî kadroya alınmaları elzemdir ve milli bir ihtiyaçtır. Türkiye Cumhuriyeti bu kardeşlerimize sahip çıkacak kadar büyük ve güçlü bir devlettir. Kısa sürede taleplerinin karşılanacağına inancım tamdır” dedi.

benguturk/turkgun

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum