MHP'li Enginyurt'tan EYT, Yardımcı hizmetler sınıfı ve kadro açıklaması

MHP'li Enginyurt'tan EYT, Yardımcı hizmetler sınıfı ve kadro açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un MHP grubu adına dün TBMM'de yaptığı konuşmasında emeklilikte yaşa takılan ve yardımcı hizmetler sınıfına dair yaptığı açıklamaları şu şekilde;

'Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; 14 sıra sayılı Kanun Teklifi’yle ilgili olarak söz almış bulunmaktayım. Sorun aslında çok, sürekli söylüyoruz, anlatıyoruz. Ama ben inanıyorum ki bu sorunları not alan birileri var, birileri bizi dinliyor. Dinlediğine emin olmak istiyorum. Örneğin, 110 bin yardımcı hizmetli sınıfında olan insanımız var. Memur statüsünde işe girmişler ama maalesef memur gibi değerlendirilmiyorlar. Bunların hakları bir an önce verilmeli.

Kamuda kiralık araç kullanan şoförler var. Taşeron yasasını çıkarmışız, bunların büyük bir kısmına kadro vermişiz ama kamuda kiralık araç kullananlara kadrolarını vermemişiz.

Emeklilikte yaşa takılanlar var. 6 milyon desek de sayıları ilk etapta 130 bini geçmeyecek sayıdaki insanlarımız, bunların yarısına yakını da devlet memuru, istesek de emekli olmayacaklar. Devlete yükleri söylenildiği gibi 750 milyar olmayacak. Bu insanlar bizim her birimizden bir kanun teklifi bekliyor. Haklarının gasbedilen… 4447 sayılı Yasa’nın geriye işletilmesinden dolayı yaşadıkları mağduriyete son vermek istiyorlar. Buna son verelim. Komisyon kurup araştırma komisyonuyla bir yıl bunu oyalama yerine bir kanun teklifiyle bu insanlara haklarını vermenin yolunu açalım. Bu konuda öncülük görevi de Cumhur İttifakı’nın büyük ortağına düşüyor.'

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
28 Yorum