MHP ve İYİ Parti'den EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması

MHP ve İYİ Parti'den EYT ve 3600 ek gösterge açıklaması
MHP ve İYİ Parti Milletvekilleri TBMM Genel Kurulunda bugün yaptıkları konuşmalarında emeklilikte yaşa takılanların ve 3600 ek gösterge bekleyen memurların taleplerini dile getirdi.

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) – Öğretmen, polis, imam ve sağlık çalışanları 3600 ek gösterge beklemektedir; yalnız, bütün devlet memurlarının da bu kapsama alınmasını beklemektedir; sadece öğretmen, polis ve sağlık çalışanlarıyla sınırlı kalmamasını beklemektedir. Emeklilikte yaşa takılan, primini doldurup emekli olamayan vatandaşlarımızın acilen en azından sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanmalıdır. Çok sayıda kanser hastası, diyabet hastası vatandaş primini doldurmasına rağmen emekli olamadığı için sağlık hizmetlerinden de faydalanamamakta ve tedavisini yaptıramamaktadır. Bu vatandaşlarımız için acilen bir orta yol bulunmalı, bu sorun kökten çözülmelidir.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - AK PARTİ Seçim Beyannamesi’nde polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize ek gösterge imkânı verileceği açıklanmıştı, bunu bütün partiler seçim beyannamelerine koymuşlardı. Seçimin üzerinden on yedi ay geçti ama bu konuyla ilgili en ufak bir adım dahi atılmadı. Oysa on yedi aylık süre iktidar olan bir partinin 3600 ek göstergeyi çıkarması için fazlaca mümkün bir zamandır. Oy isterken hepimizin ağzından çıkan bu sözler iktidar olunca unutuluyorsa bunun adı vatandaş kandırmaktır. Süreci daha fazla uzatmayın, Meclise gelecek ilk torba yasaya 3600 ek göstergeyi koyun, bunu yasalaştıralım. Sözlerimizi tutalım, memurları da rahatlatalım.

Aynı şekilde, emeklilikte yaşa takılanlar konusu var. Emeklilikte yaşa takılanların yakarışları da çığ gibi büyümeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiriyor bu, emeklilikte yaşa takılanlar konusu. Bunun da bir an önce Meclise getirilmesi ve insanların haklarının iade edilmesi gerekiyor

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum