Mühendis, mimar, şehir plancısı ve bölge plancısına 3600 ek gösterge için kanun teklifi

Mühendis, mimar, şehir plancısı ve bölge plancısına 3600 ek gösterge için kanun teklifi
Kamu kurum ve kuruluşlarında yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, şehir plancısı ve bölge plancısı olarak görev alan kişilerin ek göstergelerinin yükseltilmesi öngören kanun teklifi CHP Adana Milletvekili Ayhan BARUT tarafından TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. 
Gereğini saygılarımla arz ederim. 28.01.2019 
Ayhan BARUT/ Adana Milletvekili 

GEREKÇE 
Yerli üretim, teknoloji ve gelişebilirlik açısından önemli görevler üstlenen projelerin planlanmasından tutun da hemen hemen bütün aşamalarında etkin görev yapan Yüksek Mühendis, Mühendis, Yüksek Mimar ve Mimar ile şehir plancısı ve Bölge Plancısı Kamu kurum ve kuruluşlarında Teknik Hizmetler sınıfında 850-3600 aralığında ek gösterge almaktadırlar. Teknik hizmetler sinifi olarak bahsi geçen meslek gruplarının önemi ve yüklendiği sorumluluk açısından aldıkları ek gösterge yetersizdir. 
Yaptıkları işin gereği üzerlerine ağır yükler binen bu meslek gruplarının ek göstergeleri 2200 6400 olmalıdır. Ek göstergelerinin düşüklüğü bu meslek gruplarının emekli aylık ve emekli ikramiyesine de yansımaktadır. Emekli aylıklarında ve emeklilik ikramiyesi tutarını da etkileyen ek gösterge rakamları bu meslek gruplarını emekli olduklarında da mağdur etmektedir. Ek Gösterge Uygulamasında bu adaletsizlik, her projenin, her çalışmanın planlanmasından yaşama geçirilmesine kadar denetleyen, imza atan, mimarinin, sanayinin, tarımın, madenciliğin, ormancılığın ve üretiminin temel taşı olan ve ülkemizin kalkinması açısından vazgeçilmez bir yere sahip olan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında gör mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik sorunları giderilmelidir. 

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun eki (I) sayılı Cetvelin "II- Teknik Hizmetler Sınıfı” bölümünün (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

a) Kadroları bu sinifa dâhil olup, en az 4 yıl süreli yükseköğretim veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olarak yürürlükteki hükümlere göre Yüksek Mühendis, Mühendis, Yüksek Mimar ve Mimar ile şehir plancısı ve Bölge Plancısı unvanını almış olanlar 
1    6400 
2    5800 
3    4800
4    4000 
5    3600 
6    3000 
7    2300 
8    2200" 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum