Öğretmen, polis, hemşire, imam ve memur maaşları düşecek

Öğretmen, polis, hemşire, imam ve memur maaşları düşecek
Gelir Vergisi dilimlerinin uygulanması ile birçok çalışanın maaşında mart ayından itibaren kesintiye neden olacak. 2019'da gelir vergisinden hangi ayda ve ne kadar kesinti olacak? Gelir vergisi tebliği ne zaman yapılacak ve kesintiler ne zaman olmaya başlayacak? Memur, işçi, Polis, doktor, mühendis, hemşire, imam ve hakim maaşları 2019 gelir vergisi tutarı belli oldu. Memurun öğretmenin polisin maaşından ne kadar kesilecek? Gelir vergisi ile maaşlar ne kadar azalacak?

2019 yılına yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisiyle giren memur ve işçi maaşları, 2019 eylül ayından itibaren yüzde 20 oranında gelir vergisi ödemeye başlayacak.

Mesleklere göre dağılım ise şöyle: Polis 113 lira, mühendis 112 lira, hemşire 109 lira, öğretmen 39 lira kaybedecek. Hakimlerin yüzde 15'lik vergisi ise daha mart ayında yüzde 20'ye, mayısta yüzde 27'ye çıkacak. Hakimlerin maaşında 986 lira kesinti olacak.

Hizmetli ve Yüksek Öğretim mezunu memur maaşları

Kamuda hizmetli kadrosunda çalışan, 25 yıllık bir memurun, ocak maaşı yeni yıl zammı ve enflasyon farkıyla birlikte net 3 bin 572 liraya çıktı. Bu memur önümüzdeki temmuz ayına kadar hep yüzde 15 Gelir Vergisi ödeyeceği için maaşı değişmeyecek ve temmuz ayında yapılacak yüzde 5'lik zamla 3 bin 751 liraya çıkacak. Ancak memur maaşı 2019 kasım ayında yüzde 20'lik gelir vergisine gireceği için ödeyeceği gelir vergisi 93 lira artacak ve net maaş 3 bin 658 lira olacak.

Yüksek öğretim mezunu 25 yıllık düz memurun maaşındaki değişiklik ise şöyle olacak: Maaşlar, temmuz ayında yüzde 5'lik zamla 4 bin 266 liraya yükselecek bu memurun net maaşı eylülde 4 bin 238 liraya, ekimden itibaren ise 4 bin 160 liraya düşecek.

Öğretmen, polis, doktor, hemşire, mühendis, imam ve üst düzey yönetici maaşları

Öğretmenler için gelir vergisi etkisi şöyle olacak: Ek ders almayan öğretmenler eylül ayında, örneğin brüt bin lira ek ders alan öğretmenler ise haziran ayından itibaren bir üst dilimdeki yüksek vergi dilimine tabi tutulacak. Ek ders almayan öğretmenin net maaşı 111 lira, ek ders alanın net maşı 39 lira düşecek.

Polis maaşlarındaki gelir vergisi etkisi, ''yeni yıla 5 bin 711 lira maaşla başlayan polisin maaşı temmuzda yüzde 5 zamla 5 bin 915 lira artıp, ekimden itibaren ise 5 bin 884 liraya düşecek'' şekilde olacak.

Doktor, hemşire, mühendis ve imam maaşlarındaki gelir vergisi etkisi ise şöyle olacak: Temmuz zammına rağmen maaşında 113 lira kayıp yaşayacak. Vergi nedeniyle eylülden itibaren hemşirenin maaşı 109 lira, mühendisin maaşı 112 lira, imamın maaşı 111 lira, avukatın maaşı 113 lira düşecek. 

Üst düzey yöneticilerdeki gelir vergisi etkisi: Genel müdürler martta yüzde 20, mayısta yüzde 27'lik vergi dilimine, müfettişler ve uzmanlar nisanda yüzde 20, ağustosta yüzde 27'lik vergiye, hakimler martta yüzde 20, mayısta yüzde 27'lik vergiye, profesörler ağustosta yüzde 20'lik vergiye yakalanacağı için maaşları düşecek.

İşte maaşların 2019'da ay ay miktarlar:

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum