Önder Kahveci memurların sorunlarını açıkladı! 3600 ek gösterge, kadro, yıpranma payı, vergi dilimi vs.

Önder Kahveci memurların sorunlarını açıkladı! 3600 ek gösterge, kadro, yıpranma payı, vergi dilimi vs.
Türk Sağlık-Sen teşkilat buluşması eğitim ve istişare toplantımızın birincisi 28 şubemizin katılımıyla başladı. Şube başkanlarımız, başkan yardımcılarımız ve iş yeri temsilcilerimizin katıldığı toplantının açılışını Genel Başkan Yardımcımız Kenan Karaçam yaptı. Açılışın ardından kürsüye gelen Genel Başkanımız Önder Kahveci sözlerine Mehmetçiği selamlayarak başladı. Kahraman Türk Ordusunun her zaman ve her şartta yanında olduklarını ifade etti. Barış Pınarı Harekâtında bunu bir kez daha gösterdiklerini belir

Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Önder Kahveci toplu sözleşmede bir fiyasko yaşandığını belirterek “Türkiye Kamu-Sen olarak bilimsel verilere dayanan tekliflerimiz, mağduriyetleri sonlandıracak önerilerimizle toplu sözleşmeye gittik. Uyarılarımızı yaparak Pazarlık süreci başlatılsın, ortak eylem yaparak kamu çalışanları için birlikte hareket edelim dedik ama çağrımız yetkili konfederasyon tarafından yanıtsız bırakıldı. 3-5 arası iş bırakma gibi tuhaf bir eylem yaptılar.  Basiretsiz ve korkak davrandılar. Sonuçta fiyasko bir sonuç ortaya çıktı. Başını acemi berbere teslim eden cebinden pamuğunu eksik etmez demiş atalarımız. Kamu çalışanları artık bu acemilere yeter demenin zamanı gelmedi mi? Bunlara tahammül ettikçe zararınız, mağduriyetiniz ve kayıplarınız katlanarak artacak” dedi.

Bunlara tahammül ettikçe zararınız, mağduriyetiniz ve kayıplarınız katlanarak artacak!

Kamu çalışanları için mücadelenin sadece toplu sözleşmeden ibaret olmadığını belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “Kamu çalışanlarının hakları için yoğun bir mücadele veriyoruz. Bu hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bütçeyi protesto ederek, bu bütçede memurun mağduriyetinin giderilmesini istedik. Bütçe TBMM’de buna hala imkân var. Komisyonda mağduriyetimiz giderilebilir. Biz devletten vatandaştan aldığı harca yaptığı güncelleme kadar bize zam versin istiyoruz. Yani makul bir talebimiz var. Bu yapılabilir. Hükümet memura artık yüzünü dönsün istiyoruz.” dedi.

3600 ek göstergenin yılan hikâyesine döndüğünü kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci kapsamlı bir düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini istediklerini kaydetti.

Süreli, süresiz sözleşmeli diye çalışanı bölmeyin. Tüm çalışanları kadrolu yapın. Zulme ve ayrımcılığa bir son verin!

Bir diğer önemli taleplerinin de tüm kamu çalışanlarının kadrolu olması olduğunu dile getiren Genel Başkanımız Önder Kahveci “Tüm sözleşmeliler kadrolu olmalıdır.

Süreli, süresiz sözleşmeli diye çalışanı ikiye böldüler. Biz diyoruz ki tüm çalışanları kadrolu yapın. Zulme ve ayrımcılığa bir son verin” dedi. 

Bu taleplerle birlikte vergi diliminde adaletin sağlanmasında, liyakat ve ehliyetin tesisi için mülakatın kaldırılması, tüm atamaların görevde yükselme sınavları ile yapılması gibi talepleri içeren bir memur paketinin yasalaşmasını istediklerini belirten Genel Başkanımız bunun mücadelesini verdiklerini kaydetti.

Sağlık çalışanlarını sorunları ile ilgi değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Önder Kahveci “sağlık çalışanları için toplu sözleşme sıfır kazanımla fiyasko ile sonuçlandı. Bakanlık bütçesi komisyonda görüşüldü. Bütçede çalışan yok. Döner sermayeler çok düşük, buna çözüm üretin; çalışan merkezli bir sistem getirin dedik. Hazırlıyoruz dediler. Bir yıl geçti hala somut bir adım yok. Döner sermaye çalışanı her anlamda mağdur etmektedir. Sistem baştan yenilenmelidir” dedi.

Yıpranma payının hayata geçtiğini ama çalışanların beklentilerini karşılamadığını belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Kreş, aşırı iş yükü gibi konularda çalışanların taleplerin karşılanması gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci sorunların çözümü için yoğun bir mücadele verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirtti. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum