Önlisans Mezunu Şef, Lisans Mezunu Olunca Özlük Hakları Nasıl Değişir?

Önlisans Mezunu Şef, Lisans Mezunu Olunca Özlük Hakları Nasıl Değişir?
Kamu kurum ve kuruluşlarında “Şef” unvanlı kadrolarda görev yapan önlisans mezunu Devlet memurları, lisans eğitimi yaptıklarında özlük haklarındaki (Derece/Kademe, Tazminat oranı, Kadro derecesi, Yan ödeme puanı vb..) değişim tablo halinde haberimizde sunulmuştur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında “Şef” unvanlı kadrolarda görev yapan önlisans mezunu Devlet memurları, lisans eğitimi yaptıklarında özlük haklarındaki (Derece/Kademe, Tazminat oranı, Kadro derecesi, Yan ödeme puanı vb..) değişim tablo halinde haberimizde sunulmuştur. Kamu kurum ve kuruluşlarında Şef unvanlı kadrolarda önlisans mezunu olarak görev yapan Devlet memurları, özlük haklarında iyileşme de sağlayacağı düşüncesiyle lisans mezunu olmaya yönelik eğitimlere devam edebilmektedirler.

Ancak, önlisans mezunu Şef’in lisans mezunu olmasının;

-Lisans mezuniyetine istinaden başka hizmet sınıflarına ait kadrolara atanma,

-Görevde yükselme veya unvan değişikliği yapma,

-Torba kadrolara atanmada (eğitim şartı dışında) hizmet süresi avantajı sağlama

gibi haller dışında, özlük haklarında değişikliğe neden olmadığı görülmektedir.

2 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olarak Şef unvanlı kadroda görev yapan Devlet memurunun, lisans mezunu (memuriyete giriş seviyesine 1 derece ilave edilmesini gerektiren teknik veya sağlık bilimler lisans mezuniyetleri hariç) olması durumunda, özlük haklarının nasıl değişeceği aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

UNSURLAR

DEĞİŞİM

Derece/Kademe

Değişmez

(önlisans eğitimi sonrası hizmet süresi iki yıldan az ise değişebilir)

Ek gösterge

Değişmez

Kadro derecesi

Değişmez

Tazminat oranı

Değişmez

Yan ödeme puanı

Değişmez

Ek ödeme (sabit döner sermaye) oranı

Değişmez

Öte yandan, lisans mezunu olunması, Şef kadrosundan başka kadrolara veya başka kurumlara geçişte aranan önemli bir şart olabilmektedir.

Ayrıca, 3 ve 4 üncü derecelerdeki Şef unvanlı torba kadrolara atama yapılmasında, önlisans mezunlarında en az 10 yıl hizmet süresi şartı aranırken, lisans mezunlarında en az 8 yıl hizmet süresi şartı aranmaktadır.

Şef kadrosunda 2 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olarak görev yapan Devlet memuru lisans mezunu olduğunda, bitirdiği bölümünün memuriyete giriş seviyesine 1 derece ilave edilmesini gerektiren  bölümlerden olmöası durumunda, kazanılmış hak aylık seviyesi ve buna bağlı olarak da kadro derecesi değişebilecektir.

1 derece ileriden memuriyete başlamayı sağlayan lisans eğitimleri

Gördükleri lisans eğitimi nedeniyle Mühendis, Mimar, Teknik Öğretmen, Tabip, Diş Tabibi, Veteriner, Eczacı, Biyolog, diğer sağlık lisansiyeri (Antropolog, Bakteriolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Ebe, Ergoterapist, Fizikoterapist, Fizyoterapist,  Hemşire, Kimyager, Odyolog, Parfüzyonist, Pedagog, Psikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal Çalışmacı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Tıbbi Teknolog, vb.) gibi unvanları kazanmış olanlar, diğer lisans mezunlarına göre memuriyete 1 derece ileriden başlıyor.

memurunyeri.com

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.