Orman muhafaza memur alımı ve özlük hakları için önerge TBMM'de

Orman muhafaza memur alımı ve özlük hakları için önerge TBMM'de
Orman muhafaza memurları emniyet hizmetleri sınıfına alınacak mı? 2019 yılında ne kadar orman muhafaza memuru alınacak? Orman Muhafaza Memurlarının özlük haklarına ve personel alımına ilişkin yazılı soru önergesi TBMM'ye verildi. Orman muhafaza memurlarının çalışma şartları ve saatleri ile ilgili bir düzenleme düşünülmekte midir? Orman muhafaza memurlarının çalışma şartları, saatleri ve fiili görev tazminatı ile ilgili bir düzenleme düşünülmekte midir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıda belirtilen sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla arz ederim. 
Mahir POLAT /İzmir, Milletvekili 

Orman muhafaza memurları, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı korumada görevli, 657'ye tabi devlet memuru olarak görev yapmaktadırlar. 657 sayılı kanun, içinde barındırdığı ek gösterge cetveli, özel hizmet tazminatı, disiplin ve izin hükümlerinden dolayı en sık değişen kanunlardan birisidir. Ormancılık, polis, asker ve diğer güvenlik güçleri kadar önemli bir görev ve meslektir. Silah kullanmak zorunda olduklarından diğer kolluk görevlilerine tanınan olanakların orman muhafaza memurlarına da sağlanması gerekmektedir. 

Orman muhafaza memurları, ağaçlandırma ve fidan dikimi, orman kadastro ve izin sahalarının kontrolü, orman zararlıları ile mücadele faaliyetleri ile orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi gibi birçok idari görevin de yerine getirilmesinde fiilen arazide aktif olarak görev yapmaktadırlar. Orman muhafaza memurlarının sayısı, 2000'li yılların başlarında 12.500'lerde ve odun üretim miktarı 5.000.000 m3 civarındayken, şu an 4.500 kadar orman muhafaza memuruna karşılık odun üretim miktarı 30.000.000 m3 sınırına dayanmaktadır. Orman muhafaza memurları, görevleri gereği 7/24 esasına göre çalışıp gece, gündüz, yaz, kış, arazide yangın ve kaçakçılıkla mücadele etmektedirler. 

Bu doğrultuda; 
1.
Yıllara göre üretim miktarı artarken, orman muhafaza memuru sayısı azalmaktadır. Ormanlarımızın korunması açısından önemli görevleri olan orman muhafaza memuru alımının arttırılması yönünde bir çalışma bulunmakta mıdır? 
2. Orman muhafaza memurlarının önceliği üretim ve ticaret odaklı çalışmak mıdır? 
3. Orman muhafaza memurlarının sorunlarını çözebilmek için güncel bir yönetmelik bulunmakta mıdır? 
4. Orman muhafaza memurlarının çalışma şartları ve saatleri ile ilgili bir düzenleme düşünülmekte midir? 
5. Orman muhafaza memurlarının arazi görevine çıktıkları gün ve saatlere uygun olarak arazi tazminatları verilmekte midir? Bu konuda bir aksaklık yaşanmakta mıdır? Bir aksaklık varsa nasıl çözülmesi düşünülmektedir? 
6. Orman muhafaza memurları zorlu arazi koşullarında yangın ve can güvenliği gibi tehlikeli görevleri olmasına karşılık neden fiili görev tazminatından yararlanamamaktadırlar? 
7. Orman muhafaza memurları silah taşımakta ve kolluk kuvvetleri ile emsal görev yapmaktadırlar. Orman muhafaza memurlarının kolluk kuvvetlerine sağlanan haklardan faydalanmaları ile ilgili gündeminizde bir çalışma bulunmakta mıdır? 
8. Yangın ve koruma hizmetlerinde çalışan orman muhafaza memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması, teknik işler yapan orman muhafaza memurlarının ise teknik hizmetler kadrosunda görev yapmaları konusunda bir çalışma bulunmakta mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum